Hrvatski radio

Radio Osijek

Dani osječkog ogranka Matice hrvatske

24.10.2018.

12:40

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Ovogodišnji Dani Matice hrvatske iznimno su bogati i traju kroz tri mjeseca uz različitu ponudu osječkoj kulturnoj javnosti, od promocija novih knjiga, tribina, skupova i predavanja, rekao je na konferenciji za novinstvo predsjednik osječkog Ogranka Matice, Ivica Završki.

Znanstveni skup “Slavonija I Baranja u Domovinskom ratu “ ove godine prvi put organizira Matica hrvatska u suradnji s braniteljskim udrugama s područja Osijeka i Osječko – baranjske županije. Priprema se i predstavljanje monografije o zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta, a sve je to upriličeno u povodu Dana grada. Zajedno s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti i Braćom hrvatskoga zmaja Matica sudjeluje u postavljanju biste Miji Kišpatiću u Rondelu. Tu je još jedna knjiga Josipa Cvenića i dvije Književne revije te uz film Jasne Mevlinger Matica se potrudila da osječku javnost zaintrigira za puno tema, rekao je Ivica Završki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.