Hrvatski radio

Radio Osijek

Dani otvorenih vrata EU projekata u Osijeku

26.11.2021.

16:45

Autor: Neven Knežević

hrt.hr - Radio Osijek

hrt.hr - Radio Osijek

Foto: - / -

U Osječko - baranjskoj županiji i Osijeku održavaju se "Dani otvorenih vrata EU projekata" gdje zainteresirani mogu dodatno saznati o njihovu korištenju i načinu povlačenja financijskih sredstava. Na osječkom Trgu slobode na dvadesetak štandova predstavili su se korisnici EU fondova

Na Trgu Slobode u Osijeku na štandovima okupili su se korisnici odnosno nositelji europskih projekata financiranih iz srestava Europske unije. Unatoč kiši štandove su posjećivali građani, a korisnici projekata uz tiskani materijal na licu mjesta su im odgovarali na pitanja. 

Ključno je raditi po fondovima, jer novce koje dobivamo moramo iskoristiti, rekao je župan Ivan Anušić. Mi radimo već 4 godine i imamo ugovoreno ili osigurano već 6,6 milijardi kuna. Osim toga prijavljujemo i svoje vlasite projekte koje ćemo u najvećem dijelu financirati iz sredstava EU fondova, rekao je župan.

O važnosti apliciranja na EU fondove govorio je i gradonačelnik Ivan Radić. Velike strateške projekte vrijedne više od milijardu kuna ne bi mogli ostvariti bez poptore europskih fondova, a Osijek je jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj po povlačenju tih sredstava, rekao je Radić. 

Svi koji imaju projekte koji mijenjaju Županiju i Osijek tu su kako bi prezentirali svoj rad i učinit ćemo sve da iz narednog razdoblja povučemo sredstava kako bi poboljšali kvalitetu života, rekao je ravnatelj Javne ustanove županijske razvojne agencije Osječko baranjske županije Denis Ćosić, te dodao da će kao regionalni kooridnatori pomoći svima kako bi se prijavili na natječaje EU projekata i pratiti provedbu, rekao je Ćosić. 

Denis Ćosić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.