Hrvatski radio

Radio Osijek

"Dani Paje Kolarića - obilježavanje 200-te obljetnice rođenja"

18.05.2021.

15:27

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

"Dani Paje Kolarića - obilježavanje 200-te obljetnice rođenja", koji će se održati od 20. do 29. svibnja, predstavljeni su na Akademji za umjetnost i kulturu u Osijeku .

"Program je raznolik te je ispunjen koncertima, predstavama, izložbama, radionicama i glazbeno - scenskim šetnjama. Unutar programa je Međunarodni interdisciplinarni umjetničko - znanstveni skup Pajo Kolarić. Željeli smo mlade naraštaje nečemu podučiti jer se ne sjećaju Paje Kolarića. Posebna je glazbeno - scenska šetnja jer će na njoj biti osobe u kostimima iz 19. stoljeća. Akademija jest nositelj projekta, ali u njemu su uključene osobe izvan Akademije. Veliki je angažman naših studenata u samoj pripremi, realizaciji i sudjelovanju u aktivnostima. Na koncertu 28. svibnja nastupit će naši studenti tambure i studenti sa Zagrebačke akademije. U biografskoj večeri s Pajom Kolarićem studenti glume će u Kulturnom centru 29. svibnja uprizoriti scene iz života Paje Kolarića", rekla je Blanka Gigić Karl s Odjela za instrumentalne studije na Akademiji za umjetnost i kulturu.

Blanka Gigić Karl

Damir Šebo

Snježana Barić Šelmić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.