Hrvatski radio

Radio Osijek

Đanić: Otvorimo ljekarne i u manjim mjestima naše županije

23.04.2020.

16:37

Autor: Davor Lončarić

Đanić: Otvorimo ljekarne i u manjim mjestima naše županije

Đanić: Otvorimo ljekarne i u manjim mjestima naše županije

Foto: - / -

U uvjetima poštivanja preporuka Stožera civilne zaštite RH danas je održana 29. sjednica Skupštine osječko-baranjske županije, na kojoj su ponovno aktivno sudjelovali vijećnici Hrvatske narodne stranke.

Zahvalivši županijskom stožeru civilne zaštite na izvanrednom poslu koji obavlja u zaštiti stanovništva, potpredsjednik Skupštine OBŽ i vijećnik HNS-a Goran Đanić bio je jedini vijećnik s inicijativom usmjerenom prema izvršnoj županijskoj vlasti na današnjoj sjednici.
Đanić je, s obzirom da su Ljekarne Srce u vlasništvu Osječko baranjske županije, pozvao na što žurniju izradu strategije otvaranja ljekarni u manjim mjestima diljem Osječko – baranjske županije, što bi smanjilo potrebu za putovanjem stanovništva naše županije u veća mjesta, osobito u situaciji zdravstvene krize kakvu trenutno doživljavamo.
Ujedno je upozorio na trend zatvaranja manjih poštanskih ureda, što svakako treba spriječiti, te omogućiti stanovništvu koje je do sada koristilo usluge Hrvatske pošte da to nadalje čine u svojim mjestima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.