Hrvatski radio

Radio Osijek

Daniel Srb odlazi s čela HSP-a

12.09.2016.

14:03

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HSP-a Daniel Srb objavio je novinarima u Osijeku da se povlači s čela stranke i iz aktivne politike. Koalicija Pomak, u kojoj je HSP izašao na parlamentarne izbore, samo u dvije izborne jedinice prešla je 1%.

U teškim okolnostima, rekao je novinarima Daniel Srb, uspjeli su pokazati da su jedina prava pravaška politička opcija a sada je vrijeme da se modernizira program te želi dati priliku stranci da krene prema naprijed u posve novim okolnostima i s novim ljudima. Želi, nastavio je Srb, da stranka postigne rezultate koji odgovaraju imenu i povijesnoj snazi Hrvatske stranke prava.  

Nažalost, zaključuje Daniel Srb, imamo poplavu pravaških stranaka koje netko plaća, to je tragično u hrvatskom društvu, HSP bi trebao biti zaštićeno nematerijalno kulturno dobro kao i HSS a ne politička stranka koja služi tome da neki drugi svoje političke probitke preko imena HSP-a. Srb se, kako je rekao, nada će Hrvatska uskoro živjeti u vremenu u kojem će se vrijedosti za koje se zauzimao Otac Domovine počnu više cijeniti.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.