Hrvatski radio

Radio Osijek

Daniel Srb: Vlada bez pozitivnog učinka

27.11.2012.

09:13

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako hrvatska Vlada nakon godinu dana nije ostvarila ni jedan pozitivni učinak, posebice u gospodarstvu, a o tome, rekao je, govore pokazatelji poput pada industrijske proizvodnje i BDP-a te rasta nezaposlenosti.

Na konvenciji HSP-a za pet slavonskih županija, koja je dio priprema za predstojeće lokalne izbore, Srb je rekao kako su nove porezne stope i uzimanje sve više novca hrvatskim građanima jedino čime se Vlada može pohvaliti pa će, kako smatra, zimu obilježiti siromaštvo i neimaština koji će kulminirati kada siromašni građani više ne budu mogli plaćati svoje obveze. Onoga trenutka kada svi štrajkovi i nezadovoljstva prerastu u jedan, tada će doći i do političkih promjena, a to ne ćemo dugo čekati, ustvrdio je Srb.
Ocijenio je kako su nestabilnost Vlade i svađe oko uvođenja poreza na imovinu nastali "zato što netko pokazuje mišiće nakon što je napustio Vladu" te da su u pitanju osobni obračuni, a ne politički stav.
Srb smatra kako se porez na imovinu uvodi samo zato da bi Hrvatska iduće godine imala dovoljno novaca platiti članarinu u Europskoj uniji te da bi se spustile cijene nekretnina kako bi se učinile dostupnijim, ali ne hrvatskim građanima nego strancima nakon ulaska Hrvatske u EU.
Predsjednik HSP-a istaknuo je kako je oslobađajuća presuda Haaškoga suda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču srušila planove onih koji su gradili svoju politiku na napadima na legitimne oslobodilačke akcije, kako bi ih diskreditirali i nanoslili štetu Hrvatskoj.
Ocijenio je nedopustivim podizanje novih optužnica Državnog odvjetništva protiv časnika i branitelja koji su sudjelovali u akciji "Oluja".
To je novi poltički pritisak onih koji su nakon oslobođenja hrvatskih generala tvrdili da ako su generali oslobođeni, ne znači da nije bilo zločina. To znači da se ponovno otvaraju politički procesi protiv hrvatskih branitelja na jedan drugi način, rekao je Srb.
Ocijenio je kako je HSP na lokalnim izborima sposoban polučiti izvanredne rezultate, a u stranci se pripremaju za samostalan izlazak na izbore./HINA/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.