Hrvatski radio

Radio Osijek

Danijela Lovoković- kandidatkinja za osječku gradonačelnicu

10.04.2017.

12:48

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Osijeka Snage Slavonije i Baranje je Danijela Lovoković a kandidati za njene zamjenike su Miroslav Sikora i Mario Opačak. Lovoković će biti i nositeljica liste za grad.

Nezavisni smo kandidati i nemamo obveza ni prema  kome osim prema gradu u kojem živimo i koji nam je jako puno dao - rekla je Danijela Lovoković uz ocjenu da je svima dosta politike crnih, bijelih, lijevih , desnih, manje ili više dobrih ili manje ili više loših ljudi. Negdje smo zapeli, vrijeme je da nastavimo gdje smo stali, da ubrzamo a mi imamo ideju kako- kaže Lovoković o razvoju grada te ističe da je Osijek sveučilišni grad, grad nobelovaca a naša djeca odlaze. Mi imamo snage stvoriti im prilike, odobrovoljiti ih da ovdje ostaju- nastavila je Lovoković uz ocjenu da nam je grad prekrasan ali oronuo , ponegdje čak i nepristojno zapušten a može biti najljepši grad na svijetu. Hvalimo se graditeljskom baštinom a baš je i ne održavamo, ne trudimo se dovoljno stvoriti novu baštinu koja će ostati za buduće generacije, znamo kako to ispraviti- zaključila je.  

Danijela Lovoković pročelnica je županijskog Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i prirode i gradska vijećnica, bila je povjerenica Vlade za grad Osijek te u jednom mandatu dogradonačelnica.        

Miroslav Sikora i Mario Opačak kandidati su za zamjenike gradonačelnika koji tvrde da Snaga Slavonije i Baranje ima dobre ideje koje će i realizirati. Obećaju pozitivnu kampanju a nisu, kažu, opterećeni ideologijom ni strankama nego se obraćaju građanima kojima je dosta stranačke politike i ideologije.  

Kandidat za župana i aktualni župan Vladimir Šišljagić kaže da su neovisni od političkih stranaka jer ne žele ulaziti u kompromisna rješenja koja ne daju dobre projekte ali itekako žele biti ovisni o građanima čije će potrebe osluškivati i to realizirati.

     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.