Hrvatski radio

Radio Osijek

Đapić: besplatan vozački za sve maturante

03.03.2013.

13:03

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt besplatnog polaganja vozačkog ispita za sve osječke maturante predstavio je na konferenciji za novinare nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Anto Đapić.

Prvi je to od ukupno 8 projekata koje će predstaviti kroz 8 tjedana do lokalnih izbora i njime bi svaki maturant imao plaćen osnovni dio vozačkoga ispita vrijedan 5.690 kuna. Đapić smatra kako je projekt besplatnih vozačkih ispita jedan od onih kojim će pokrenuti zapošljavanje mladih. Kako bi se mladi čovjek nakon završetka srednje škole zaposlio, Đapić je istaknuo da je potrebno ispuniti 3 elementa: "biti informatički pismen, znati engleski jezik i imati vozačku dozvolu. Za informatičku pismenost i znanje jezika mladi se moraju pobrinuti sami, a za vozački ispit će se pobrinuti Grad Osijek." Dodao je kako će time pomoći i vozačkim školama, kojih u Osijeku ima 15, a koje imaju samo 70-ak kandidata godišnje. Već ove godine u njih bi se mogao upisati i 1591 maturant, a barem neki od njih bi i sami nakon toga lakše mogli doći do posla.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.