Hrvatski radio

Radio Osijek

Đapić objavio kandidaturu za gradonačelnika Osijeka

03.02.2013.

13:42

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je 16 godina bio vođa HSP-a, a posljednje 3 i pol godine počasni predsjednik stranke, odlučio je na predstojeće lokalne izbore izaći kao samostalan kandidat. Isticanjem ove kandidature odlučio je i prekinuti previranja u HSP-u koja su počela prije tjedan dana njegovim isključivanjem iz stranke. Učinio je to, kako je rekao, da sada poljuljanoj stranci kojoj je posvetio čitav radni vijek, ne bi stvarao dodatne probleme.

Uz slogan "Nastavimo prekinuto" podsjetio je na učinjeno od 2005. do 2008. kada je bio gradonačelnik Osijeka i poručio biračima neka prilikom glasovanja postupe prema vlastitoj savjesti te da ne budu u moralnoj dvojbi između njega i HSP-a. Osvrnuo se i na vođenje grada u protekle 4 godine koje je, kako je istaknuo, bilo vrlo loše i podređeno osobnim interesima, a za Osijek je vrijeme stalo.

 

Anto Đapić izrazio je uvjerenost u pobijedu već u prvom krugu izbora i najavio kvalitetno upravljenjem novca građana kako bi izvukao Osijek iz stanja u kojemu se sada nalazi. Najavio je nastavak započetog procesa kojim Osijek želi učiniti metropolom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.