Hrvatski radio

Radio Osijek

Đapić predlaže da se komemoracija iz Bleiburga preseli u Zagreb

11.03.2019.

12:18

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Odluku Katoličke crkve u Koruškoj da ne dopustiti slavljenje mise zadušnice na bleiburškom polju komentirao je na konferenciji za novinstvo u Osijeku predsjednik stranke Desno Anto Đapić koji se zauzeo za to da se komemoracija ubuduće održava u Zagrebu.

Đapić je rekao kako obilježavanje ne smije ovisiti o volji ili milosti bilo koga osim hrvatske države, naroda i Katoličke crkve u Hrvatskoj. "Odluka Katoličke crkve u Koruškoj za nas nije iznenađenje, no ovo je ujedno i prilika da Hrvatska napravi iskorak u obilježavanju stradavanja svojih žrtava i svog identiteta. Mislimo da je Bleiburg imao apsolutno važnu funkciju u vremenu dok nije bilo suverene i slobodne Hrvatske. Držim da je, nakon gotovo 30 godina od obnavljanja hrvatske državnosti, došlo vrijeme da se komemoracija preseli u Zagreb i da već ove godine na zagrebačkom hipodromu pod misnim slavljem svih hrvatskih biskupa i kardinala pokažemo i sebi i svijetu što hrvatski narod misli o bleiburškoj žrtvi i križnom putu", rekao je predsjednik stranke Desno Anto Đapić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.