Hrvatski radio

Radio Osijek

Darđanka Lara prva beba rođena u osječkom KBC-U

01.01.2017.

11:11

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lara Buzina iz Darde prva je beba rođena u 2017. godini u osječkome KBC-u. Na svijet je došla u 2 sata i 9 minuta, a bebu i majku Ivanu jutros je obišao osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Lara je prvo dijete Ivane i tate Antuna.

Sretni roditelji kažu da je Lara „čekala  baš novu godinu“ jer je termin za porod bio prije 4 dana. Beba je teška 3.250 grama i dugačka 51 centimetar.

Gradonačelnik je u posjet došao s košarom darova i cvijećem. „Rodila se ipak u boljoj godini jer u 2016. dobila bi 1.600 kuna, a ove dobiva 2.000 kuna. Uzdam se da će bebe u budućnosti dobivati i 3 tisuće kuna, kao što sada imaju obitelji u socijalnoj potrebi“, rekao je Vrkić

Prema riječima predstojnice Klinike za ginekologiju Andrijane Muller, porod je protekao u redu. „Drago nam da smo prošlu godinu završili s 2 tisuće poroda. To je 100 poroda manje nego godinu prije, ali smo ipak sretni da smo kao regionalni centar dostigli taj broj. U ovoj godini nadamo se većem  broju poroda i da ćemo našim rodiljama pružiti kvalitetnu i bolju uslugu“, zaključila je Muller

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.