Hrvatski radio

Radio Osijek

Dario Vračević dobitnik godišnje nagrade HRT

16.05.2020.

11:06

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Godišnju nagradu za poseban projekt HRT-a dobio je naš Dario Vračević za obnovu i modernizaciju kultnog Velikog studija Radio Osijeka. "Taj je studio nekada bio jedno od središta društvenog i kulturnog života Osijeka, a dolaze vremena kada ćemo mu vratiti stari sjaj", kaže Vračević.

Gostujući u Jutarnjem programu Radio Osijeka, Dario se sjetio "svoje" radijske povijesti: stalni je djelatnik naše kuće od 1995. godine, a prije toga je odradio i honararnu pripravu. U postratnoj preobrazbi Radio Osijeka sudjelovao je od prvih dana. "Krenulo se digitalizacijim, zamjenom nekadašnjih vrpci novim platformama, ali i uređenjem interijera i eksterijera nekadašnje Slavonske štedionice koja je od četrdesetih godina prošlog stoljeća dom naše radijske kuće. Uređene su tako montažna i programska režija, a vrhunac projekta svakako je preuređenje i modernizacija kultnog velikog studija u kojem su nastupala gotovo sva velika imena hrvatske glazbene scene svih vremena", kaže Vračević.

"Odgovorili smo i na izazove modernih vremena, pa se multifunkcionalnost i "nova dimenzija" dobrog, starog radija mogla vidjeti i u vrijeme koronakrize kada smo održali koncerte i prenosili ih putem novih medija. Veliki je izazov i naša priredba Memorijal Darka Paurića koje će se početkom lipnja održati upravo u velikom studiju, a uz radijski, imat će i video prijenos", zaključuje popularni Vrale ističući da je nagrada za njega osobno veliko priznanje, ali da ju je zaslužio zahvaljujući svim suradnicima u HRT centru i, posebice, svojoj matičnoj kući, Radio Osijeku.

Vrale dobio nagradu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.