Hrvatski radio

Radio Osijek

Darivanje krvi i humanitarna akcija Crvenog križa

08.05.2020.

10:16

Autor: Davor Lončarić

Martina Hećimović, foto: D.Magušić

Martina Hećimović, foto: D.Magušić

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenoga križa Osijeka danas slavi 142. obljetnicu osnutka- akcijom dobrovoljnog darivanja krvi i akcijom prikupljanja hrane u Tjednu Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca. Uključite se i vi.

Svjetski dan Crvenoga križa i Crvnog polumjeseca svake se godine obilježava 8. svibnja, na dan kada je 1828. godine rođen Henry Dunant, utemeljitelj tog najbrojnijeg i najstarijeg međunarodnog humanitarnog pokreta. Gradsko društvo Crvenoga križa Osijek slavi 142. rođendan Tjednom Crvenog križa koji traje od danas do 15. svibnja. U osječkom Kauflandu tijekom tog tjedan traje akcija prikupljanja hrane s dužim rokom trajanja za sve građane u potrebi, a danas će od 17 do 20 sati biti održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u sjedištu Gradske četvrti Tvrđa na Vijencu Ivana Meštrovića. 

Dnevno se u pučkoj kuhinji osječkoga Crvenog križa pripremi 250 oboroka za socijalno ugroženej građane, a brojni volonteri uključeni su u pomoć građanima koji ne smiju izlaziti na ulicu zbog koronakrize i to tako da im dostavljaju osnovne namirnice ili plaćaju račune. O tome, i o drugim temama, razgovarali smo jutros u programu Radio Osijeka s Martinom Hećimović, zamjenicom ravnatelja GDCK Osijek. Poslušajte prilog.

Javljanje u Dobro jutro Radio Osijeka

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.