Hrvatski radio

Radio Osijek

Davor Bernardić u Vukovaru i 5. izbornoj jedinici

20.05.2020.

14:24

Autor: Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nastavio je obilaziti slavonske organizacije stranke u sklopu priprema za predstojeće parlamentarne izbore. Bio je u Slavonskom Brodu i Vukovaru, no nije htio komentirati aktualnu poliitčku situaciju u Vukovaru i izlazak Ivana Penave iz HDZ-a.

"Što se tiče HDZ-a, njima se ne želim baviti", izjavio je novinarima predsjednik SDP-a Bernardić. Na pitanje o međunacionalnim odnosima također nije odgovorio nego rekao da su radna mjesta glavni problem svih građana, bez obzira jesu li Hrvati ili Srbi. "SDP-ova vlada, Restart koalicija, pomoći će gradu Vukovaru, a to je nešto što nismo vidjeli posljednje četiri godine", zaključio je Bernardić te dodao kako je Vukovar ostao bez investicija, podrške i optimizma. 

Obraćajući se novinarima uoči stranačkog sastanka čelnik SDP-a Davor Bernardić ponovio je teze o tome kako Slavonija mora krenuti naprijed, da nismo samodostatni u poljoprivrednoj proizvodnji, a ne možemo živjeti samo od turizma i uvoza te da SDP projektom Slavonija 20/30 želi u sljedećih 10 godina udvostručiti poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj. "Društvo u Hrvatskoj pojela je korupcija i građani Hrvatske zaslužuju novi početak", rekao je Bernardić. Uvjeren je kako će SDP i njegovi partneri uvjerljivo pobijediti na sljedećim parlamentarnim izborima.  

Na konferenciji za novinare uz Davora Bernardića govorili su i predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije stranke Željko Sabo te koordinator stranke za 5. izbornu jedinicu Vinko Grgić.

U nastavku možete poslušati cjelovite izjave

Davor Bernardić, Željko Sabo i Vinko Grgić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.