Hrvatski radio

Radio Osijek

DDA 2018 - Digital Design Academy

03.03.2018.

12:06

Autor: Željko Kovačević

Mihael Tomić

Mihael Tomić

Foto: - / -

Digital Design Academy, (niz besplatnih predavanja i radionica) projekt Osijek Software Citya, Mona i Prototypa od 3. ožujka do 11. svibnja 2018 godine.,svake subote na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Dizajn korisničkog sučelja i korisničkog iskustva (UI i UX dizajn) osnove su predavanja, a govorit će se o dizajnu općenito, mrežnom sustavu, ilustracijama, UI animaciji, dizajna korisničkog sučelja (UI), dizajna korisničkog iskustva (UX) te dizajniranju za mobilne uređaje.

I ja bih! E ne može...

"Imali smo proces selekcije kroz prijave. Prijavilo nam se preko 80 ljudi. Htjeli smo 20 no odabrali smo 30, jer se pokazalo da postoji veliko zanimanje. Dio predavača je od prošle godine. Ove godine se fokusiramo na radionice." - odgovorio je Mihale Tomić, Disigner at Mono, kako se potpisuje.

Mislim dizajn!?

"Dizajn je važan. Nesvjesno koristimo predmete koji su dizajnirani. Funkcionalnost prije svega, no lijepo dizajnirani proizvod još radije koristimo."

Polaznici će dobiti bedž?

"Polaznici će dobiti diplomu, Osijek software city-a koja itekako vrijedi!"

Znam, zato sam i htio upasti.

Predavanja počinju u 9:00 i traju do 12:30.
Organizatori su udruga Osijek Software City uz osječke tvrtke Mono i Prototyp, dok su partneri na projektu tvrtke Marivo, Radnj, Mit, COBE, Smashing Magazine, Ekonomski fakultet u Osijeku te Studio 33.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.