Hrvatski radio

Radio Osijek

Deblokirani računi tvrtke Đuro Đaković

06.02.2020.

16:54

Autor: Radio Osijek, HRT vijesti

foto Radio Osijek, arhiva/ D. Vračević

foto Radio Osijek, arhiva/ D. Vračević

Foto: - / -

Danas su deblokirani poslovni računi Đuro Đaković grupe d.d., izvijestila je ta tvrtka iz Slavonskog Broda. Rezultat je to ugovora za kredit u iznosu od 150 milijuna kuna, jamstvo Vlada je na 300 milijuna.

Kako je priopćeno, nastavno na odluku Vlade o davanju državnog jamstva u korist HBOR-a i drugih poslovnih banaka za kreditno zaduženje radi likvidnosti, 23. siječnja 2020. godine Đuro Đaković Grupa d.d. zajedno s društvima Đuro Đaković Specijalna vozila i Đuro Đaković Industrijska rješenja zaključila je s Hrvatskom poštanskom bankom d.d. okvirni ugovor za kredite u ukupnom iznosu od 150 milijuna kuna.

To je prvi dio, a jamstva su izdana na ukupno 300 milijuna kuna. 

Podsjećamo, Vlada je u siječnju donijela odluku o davanju državnog jamstva za kredit Đuro Đaković grupi, Đuro Đaković Specijalnim vozilima i Đuro Đaković Industrijskim rješenjima. Premijer Andrej Plenković nakon toga je posjetio Đuru Đakovića, a tada je potpisan ugovor te tvrtke s Hrvatskom poštanskom bankom (HPB) o kreditu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

11 h

FEBIRE

FEBIRE