Hrvatski radio

Radio Osijek

Dekanić: Morat ćete pričekati izbore

26.04.2022.

09:44

Autor: HRT Radio Osijek

Damir Dekanić

Damir Dekanić

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Vukovarsko-srijemski župan Danir Dekanić tvrdi kako mediji protiv njega provode linč i žele njegovu smjenu. 

Dekanić, koji danima odbija nastupiti pred novinarima danas je uputio priopćenje za javnost u kojem još jednom tvrdi kako nije vozio službeni automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći prije nekoliko dana iako su mediji prenosili potupno drukčiju priču. 

“Posljednjih devet dana provodi se brutalni medijski pritisak na mene, moju obitelj, susjede i sumještane, a vezano na prometnu nezgodu u kojoj sam sudjelovao kao suvozač, o čemu sam se proteklih dana već javno očitovao. Poticatelje ovog medijskog linča, naravno, nije teško determinirati, a javnost lako može uočiti kako je njihov jedini cilj izazivanje prijevremenih izbora pa makar i putem navodnih, nevjerodostojnih svjedoka, svjedoka kojih nema na mjestu događaja niti u policijskom zapisniku. –

Zbog toga se ne mogu oteti dojmu da su priželjkivali nezgodu sa puno tragičnijim posljedicama, a ne ovakvu bez stradalih, povrijeđenih, sa isključivo materijalnom štetom – kakvih je svakodnevno uistinu mnogo.

Zahvaljujem se još jednom svima koji mi daju potporu u ovim, za mene i moju obitelj, mučnim trenutcima, a tvorcima ove priče poručujem da će unatoč svojim nastojanjima morati pričekati redovne izbore”, poručuje župan Damir Dekanić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.