Hrvatski radio

Radio Osijek

Dekanić primio u nastupni posjet konzula Republike Srbije

21.01.2022.

18:19

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

-

-

Foto: Županija vukovarsko-srijemska / -

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića, a razgovaralo se, uz ostalo, o unaprjeđenju suradnje u području prekograničnih projekata, priopćeno je iz županijske uprave.

"U tom smislu bilo je riječi o prekograničnom projektu pod nazivom 'Dunav nas spaja', koji treba povezati pripadnike nacionalnih manjina s područja Vukovarsko-srijemske županije i onih sa područja AP Vojvodine", navodi se u priopćenju.

Zajednička je želja, dodaje se, unaprjeđenje položaja pripadnika srpske nacionalne manjine na području Vukovarsko-srijemske županije i hrvatske nacionalne manjine koja živi na području Republike Srbije.

Vukovarsko-srijemska županija teritorijalno graniči s Republikom Srbijom i postoje zajednički problemi Hrvatske i Srbije koji se trebaju rješavati u međusobnoj koordinaciji stručnih službi s obje strane, prije svega kada je riječ o problemu nelegalnih prelazaka državne granice, opasnostima od elementarnih nepogoda i drugim pitanjima globalnog karaktera, navodi se u priopćenju.

Zaključeno je kako prostora za suradnju ima u mnogim segmentima od kulture, sporta pa do gospodarstva.

Prijemu su nazočili i zamjenici župana Franjo Orešković i Srđan Jeremić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.