Hrvatski radio

Radio Osijek

Demantiji Hajdukovića i HDSSB-a se nastavljaju

18.02.2013.

12:52

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jednom konferencijom za novinare SDP-ovog saborskog zastupnika i kandidata za osječko-baranjskog župana Domagoja Hajdukovića danas je nastavljeno međusobno demantiranje izjava i priopćenja s HDSSB-om.

Još jednom konferencijom za novinare SDP-ovog saborskog zastupnika i kandidata za osječko-baranjskog župana Domagoja Hajdukovića danas je nastavljeno međusobno demantiranje izjava i priopćenja s HDSSB-om. Nakon što je u petak Domagoj Hajduković održao koferenciju za novinare o nepotizmu i zlouporabama dužnosnika HDSSB-a, iz te su stranke u subotu izjave u njegovu istupu nazvali lažima i podvalama, a njega "balavcem" i "skojevcem". Današnjom koferencijom za novinare Domagoj Hajduković odgovorio je članovima HDSSB-a, ponovno se osvrnuvši na slučaj "kuverte".

U nastavku pročitajte cjelokupan govor sa konferencije za novinare Domagoja Hajdukovića: 

 

Konferencija za medije Domagoja Hajdukovića, 18.02.2013.


Iako je još u petak, čitajući pripremljene mu naputke, pred novinarima javno izjavio kako se "HDSSB više neće obazirati niti reagirati na prozivke i medijski linč koje na njihovu adresu o pitanju nepotizma upućuje oporba", Vladimir Šišljagić i Glavašev HDSSB već se u subotu 'dignuo na zadnje noge' i histerično lansirao novo priopćenje.
Godinama naviknuti da se kreću među klimavcima koji šutke odobravaju sve što im se kaže, sada su očito silno pogođeni kada se neko usudi progovoriti drugačije od onoga što oni misle i rade. Najučinkovitiji, ali za njih i najbolniji lijek je – istina. A, zna se tko se boji istine.

No, prije nego odgovorim na HDSSB-ovo subotnje demantiranje bez demantiranja, kratko ću se osvrnuti na rječnik, na termine kojima se u svom priopćenju služe ovi dokazani "demokrati" i silni "zaštitnici" Slavonije. Naime, vjerojatno samo oni koji vrlo dobro poznaju političke pridjeve iz vremena socijalizma i koji imaju bogata iskustva članstva u Savezu komunista Jugoslavije, znaju da je zaista teško istovremeno biti i "balavac" i "skojevac" i još se služiti "komunističkim metodama"

Likovi ili zaista imaju bogata iskustva iz tog vremena ili ih brije opasna nostalgija za vremenima takvih metoda. Iz njihovih riječi ionako najbolje progovara matrica njihova ponašanja i djelovanja, te uporno kokodaču kao da žele sami sebe uvjeriti kako je "sto puta ponovljena laž, postaje istina".

No, na njihovu žalost, ni jedan od mojih navoda o tome kako HDSSB zapošljava svoje ljude – u svom demantu uopće nisu demantirali. Ako župan Šišljagić ne zapošljava na području Osječko-baranjske županije, a što je onda radio na konferenciji za medije i upravo je on taj koji je novinarima prepustio izbor. Ako župan Šišljagić ne zapošljava na području Osječko-baranjske županije, zašto do sada nije demantirao da su on i Maksimović i njegovom uredu dogovarali zapošljavanja?

Nadalje, negiraju rođačke odnose s pravomoćno osuđenim ratnim zločincem. To je ljudski i može se razumjeti. Međutim, prijatelji se biraju a rodbina ne, i ako je gospodinu Pandžiću uvreda što je s nekim u rodu, onda neka me tuži kako je to najavio.

HDSSB voli demantirati i nešto što nisam rekao. Tako demantiraju da je Tomislav Glavaš član HDSSB. To nisam ni rekao, pa ne znam ima li smisla ponovo se osvrtati na to. Filip Glavaš je na čelu Savjeta mladih grada Osijeka, savjetodavno tijela Gradskog vijeća u koje ga je izabrala HDSSB-ova većina. Budući da Savjet mladih informira mlade putem medija, podnosi izvješća i daje prijedloge Gradskom vijeću, to jest javna funkcija. Prema tome, opet dolazimo do toga da braća, sinovi, rođaci… obnašaju dužnosti. Dalje neću komentirati.

Kaže gospodin Šatvar iz HDSSB-a da me moj stranački kolega Zlatko Komadina naziva balavcem. Pitam se samo gdje je do tih podataka došao. Iako ću kolegi Komadini pustiti da demantira ovu čistu laž, gospodinu Šatvaru moram poručiti da se bolje priprema za komunikacije s medijima. Posebno zbog toga što me je pozvao da informiram javnost kako sam dobio svoj prvi posao, što ću rado i učiniti.

Svoj prvi posao sam dobio na javnom natječaju raspisanom u kasno ljeto 2005. godine. Nakon javljanja na natječaj i razgovora s poslodavcem dobio sam posao. Prvo radno mjesto na kojem sam proveo skoro četiri godine, bilo je mjesto učitelja engleskog jezika u Osnovnoj školi Blage Zadre u Vukovaru. Gospodin Šatvar to valjda smatra rukovodećim mjestom. A možda je gospodinu Šatvaru čudno što netko može dobiti posao u školi čak i bez iskaznice HDSSB-a, ali doduše to mora biti u nekoj drugoj županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.