Hrvatski radio

Radio Osijek

14:10 / 26.08.2017.

Autor: Stjepan Filipović

Deset godina biciklističke rute Panonski put mira

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Desetogodišnjica otvaranja biciklističke rute Panonski put mira koja u svojoj dužini od 80 km spaja gradove Sombor i Osijek obilježena je na nekoliko lokacija u Osijeku i Baranji .

Okrugli jubilej prije svega obilježen je međunarodnom biciklističkom utrkom Liberty Cycling Race event u organizaciji Biciklističkog kluba Osijek 2010 i Ekološke udruge Vodenica, a sve pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Riječ je o trci na kojoj se okupilo stotinjak biciklista s polaznom točkom u Batini kod spomenika, s ciljem kod Rokove crkve u Osijeku. Završetak utrke obilježila je dodjela nagrada na Solarskom trgu (kod Vodenice) gdje su se natjecatelji, njihova pratnja i brojni posjetitelji osvježitili fiš paprikašem, satarašom i okrepljujućim napitcima. Osim same trke, u prostoru Barutane na lijevoj obali Drave organizirana su predavanja i panel diskusije informativnog i edukacijskog sadržaja pod nazivom Empower Yourself (Osnažite se) na kojem su nastupili brojni domaći i strani predavači. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.