Hrvatski radio

Radio Osijek

Deset godina HDSSB-a

07.05.2016.

14:21

Autor: Monika Kralj/priopćenje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB je na svečanosti u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu obilježio 10 godina postojanja na političkoj sceni a ovom je proslavom, kako su najavili, počela i predizborna kampanja za lokalne izbore u svibnju 2017.

Na proslavi 10. obljetnice Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje nazočnima su se obratili predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, župan osječko-baranjski i predsjednik Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku HDSSB-a dr. sc. Vladimir Šišljagić te utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Uz ocjenu sadašnjeg gospodarskog stanja i ključne probleme- nezaposlenost, odlazak radne snage i visoku zaduženost, najviše kritika išlo je na račun Vlade koja, ocjenjeno je,nema program a u parlamentu, koji već dva tjedna ne može skupiti kvorum, je rasulo.

U deset godina djelovanja bilo je uspona i padova, koji su sastavni dio političkoga života, ali najteži je politički projekt održati stranku živom i produktivnom – u čemu je HDSSB neupitno uspio. „Ono što slijedi jest priprema za lokalne izbore koji slijede 2017. godine na kojima će HDSSB između ostalog dobiti svog župana Osječko-baranjske županije, kao i gradonačelnika Grada Osijeka- rekao je Vulin. 

Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić govorio je o trnovitom putu koji je HDSSB prošao i koji još uvijek prolazi, a sve, kako je rekao, zbog borbe i pravde za dostojanstven život slavonskoga čovjeka. Svaki pojedinac treba biti ponosan za sve što je učinio za svoj zavičaj, a unatoč tomu što su gospodarstvo i poljoprivreda doslovce na koljenima i što aktualna vlast o bitnim temama ne progovara, Šišljagić je posebno istaknuo optimizam i vjeru u bolje sutra, što jedino, uvjeren je , može ozbiljnim pristupom i programom ponuditi upravo HDSSB.

Utemeljitelj stranke Branimir Glavaš govorio je o nastanku stranke, o problemima na političkoj sceni te kako je HDSSB opstao i kako je riječ o parlamentarnoj stranci čije se ideje, kaže Glavaš, prešutno kradu i kada su u pitanju HDZ i SDP. „Aktualna vlast umjesto rješavanja egzistencijalnih pitanja poput siromaštva, nezaposlenosti i sve većeg iseljavanja, pokušava na sve načine ovladati pravosudnim i policijskim sustavom čime su jasno razotkrili svoj namjere. Takva Vlada ne zaslužuje našu podršku“- rekao je Glavaš.  No naglasio je i da se HDSSB jedini brine o malom čovjeku, stoga lokalni izbori koji slijede za godinu dana moraju potvrditi ono što je već dokazano radom i uspjesima: „Ako želimo naš zavičaj gledati kao uspješan te ponuditi slavonskom čovjeku posao i egzistenciju, moramo 2017. vratiti Grad Osijek i dalje nastaviti voditi Osječko-baranjsku županiju.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.