Hrvatski radio

Radio Osijek

Deseti dan bez novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

08.05.2020.

10:15

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Deseti dan na području Vukovarsko-srijemske županije nema novooboljelih od COVID-a19, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. O povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i popuštanju mjera danas je na konferenciji za novinare govorio i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

Ukupan broj zaraženih na području županije je 40, od kojih je do sada oporavljeno njih 28. Jedna je osoba od jučer hospitalizirana, jer nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma. U protekla 24 sata testirano je 39 osoba, ili ukupno od izbijanja epidemije 1347. U samoizolaciji na području županije nalazi se 401 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 2 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo kako su u oba slučaja prijave osnovane.
COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 44 poziva, sa sumnjom na bolest COVID-19. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 6 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, i 1 drugi zdravstveni radnik. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Marijan Pavliček, foto: HRT/M.Milas

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Marijan Pavliček, foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.