Hrvatski radio

Radio Osijek

Deseti tjedan psihologije u Hrvatskoj

20.02.2017.

11:41

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko će Društvo psihologa različitim aktivnostima do kraja tjedna obilježiti 10. jubilarni Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Na taj način žele psihologiju približiti građanima i predstaviti svu širinu uključenosti psihologijske teorije u život pojedinca i zajednice.

Deseti Tjedan psihologije u Osijeku, a i u Hrvatskoj bit će obilježen nizom aktivnosti kojima psiholozi žele približiti svoju struku građanima. "Poznato je kako je još uvijek puno predsrasuda, neznanja i čudnih shvaćanja o tome tko je psiholog i čemu ta struka služi. Iako je stres kao dio života uobičajen i normalan na neki način, važno je čuvati se prevelikog stresa", savjetuje predsjednica Društva psihologa Osijek Mirjana Mozer. U umanjenju stresa pomoći će nam naši mentalni mehanizmi. Pomoću njih možemo razlučiti čime se vrijedi baviti, o čemu vrijedi razmišljati i boriti se za to, a iz čega se valja isključiti (to su ponajprije situacije na koje ne možemo utjecati i ne možemo ih promijeniti).    

Od sadržaja koji će se u 10. Tjednu psihologije održati u Osijeku Mozer je izdvojila brojne aktivnosti za djecu i njihove roditelje, vezane uz dječje probleme.

Poziva građane na tzv. mjerenje raspoloženja, u srijedu (22.2.) u 18,00 sati u trgovački centar Portanova. Psiholozi će, pomoću kratkog upitnika koji će ispuniti svi zainteresirani, pokušati pojasniti kako je trenutačno stanje ispitanika: je li to zadovoljstvo, blago nezadovoljstvo ili možda trebaju potražiti stručnu psihološku pomoć.

Mozer je posebno istaknula i predavanje koje će se održati za sve zainteresirane građene u četvrtak 23. veljače na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku (Cara Hadrijana 10) u 18:00 sati. Vodit će ga ugledni psiholog, profesor emeritus dr.sc.Vladimir Kolesarić na temu „Koristi i štete od popularne literature za psihološku samopomoć“. Ulaza za sve posjetitelje je slobodan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.