Hrvatski radio

Radio Osijek

DESNO: Gradska uprava neučinkovita protiv komaraca

22.06.2019.

11:42

Autor: Radio Osijek

DESNO: Gradska uprava neučinkovita protiv komaraca

DESNO: Gradska uprava neučinkovita protiv komaraca

Foto: - / -

Stranka DESNO najavila je da će spremno dočekati sve predstojeće izbore. Na današnjoj konferenciji za novinare prozvali su gradsku upravu za nerješavanje problema komaraca. Osvrnuli su se i na prijepore oko gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu.

Na konferenciji za novinare izvijestili su da je održan zbor podružnice stranke DESNO za grad Osijek na kojem je ponovno za predsjednika izabran Vedran Novokmet, a za zamjenika Stipan Vuković. Naglasili su da će spremno dočekati sve predstojeće izbore, posebice parlamentarne i lokalne. 

Prozvali su vodstvo Grada Osijeka za nemoć u brobi protiv komaraca. "Situacija po pitanju komaraca je zaista alarmantna, jer ne samo da naši sugrađani od njih ne mogu normalno svakodnevno funkcionirati, već znamo da su oni i prenositelji svakakvih bolesti. I upravo zbog toga, ova gradska uprava se ne smije opravdavati da oni nisu krivi za komarace, već moraju naći rješenje.", napominje DESNO u priopćenju. Pozdravljaju najavu da će u ponedjeljak započeti avionsko zaprašivanje komaraca, ali naglašavaju da Grad Osijek ubuduće mora imati pripremljenu strategiju borbe protiv komaraca. "Grad Osijek mora biti spreman rješavati probleme koje muče njegove sugrađane, jer je u konačnici to i njegova dužnost" - istaknuo je predsjednik stranke DESNO  za grad Osijek Vedran Novokmet.

Na konferenciji za novinare osvrnuli su se i na polemike oko gostovanja hrvatske reprezentacije u Splitu. Smatraju da hrvatska reprezentacija mora biti iznad svih pa takvo ponašanje nije prihvatljivo. Uputili su inicijativu gradskoj upravi i Gradskom vijeću grada Osijeka da žurno kontaktiraju Hrvatski nogometni savez i ponude da grad Osijek bude domaćin utakmice protiv reprezentacije Mađarske. Slavonija je nebrojeno puta pokazala kako se voli i poštuje hrvatska nogometna reprezentacija, zaključuje Vedran Novokmet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.