Hrvatski radio

Radio Osijek

Devet novooboljelih u Slavoniji

10.08.2020.

09:28

Autor: Radio Osijek/TM

Devet novooboljelih u Slavoniji

Devet novooboljelih u Slavoniji

Foto: - / -

Prema podacima stožera civilne zaštite s područja slavonskih županija šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom - u Brodsko-posavskoj pet, tri u Osječko-baranjskoj, a u Vukovarsko-srijemskoj jedan. U Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji nije bilo osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske zabilježeno je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj zaraženih koji imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 186, od kojih su aktivna 23 slučaja. U samoizolaciji na području Brodsko-posavske županije su 73 osobe.
Prema podacima dežurnih službi, u posljednja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 70 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, a svi novooboljeli su s područja Grada Osijeka. Jučer je u KBC-u Osijek bilo hospitalizirano 25 pacijenata, troje se nalazi na respiratoru. Od početka epidemije do sada na području županije ukupno je oboljelo 629 osoba, od kojih je 548 izliječeno.  Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 22 osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 187 osoba.
Nakon analize devet uzoraka, u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata utvrđena je jedna novozaražena osoba i to iz Vinkovaca, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. U bolnici je na liječenju 25 osoba. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 508, od kojih je 329 osoba izliječeno, a 5 je preminulo. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 14 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji na području županije je 283 osoba, među kojima je iz sustava zdravstva 17 djelatnika (3 liječnika, 10 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).
U Požeško-slavonskoj županiji novih slučajeva zaraze nema, a smanjuje se i broj oboljelih. Trenutno su aktivna tri slučaja zaraze koronavirusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 29 osoba. Ukupno je testirano 3999 osoba, stoji u današnjem izvješću Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije. 
Slična je situacija i u Virovitičko-podravskoj županiji. Od jučer se četiri osobe vode oporavljenima, tako da se na području županije nalaze tri osobe koje su zaražene virusom SARS-CoV-2, stoji u priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirana je 21 osoba, njihovi nalazi bili su negativni. Broj testiranih sada je 2.402. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 32 osobe su zaražene korona virusom. Od toga, troje je trenutno aktivno, dvadeset i osam osoba se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.