Hrvatski radio

Radio Osijek

Devetnaesta Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera

04.12.2015.

11:53

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Devetnaesta Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održava se danas i sutra na osječkom Ekonomskom fakultetu .

Smotra je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola kako bi se upoznali sa studijskim programima, njihovim trajanjem, poslovima za koje ih studiji osposobljavaju, uvjetima upisa na pojedina visoka učilišta, smještaja tijekom studija u Osijeku i studentskom životu uopće. U programu smotre sudjeluju Elektrotehnički fakultet, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Medicinski fakultet, Odjel za kulturologiju, Poljoprivredni fakultet, Pravni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Odjel za matematiku, Katolički bogoslovni fakultet, Odjel za biologiju, Umjetnička akademija, Odjel za fiziku, Odjel za kemiju, Studentski centar u Osijeku, Studentski centar u Slavonskom Brodu, Studentske udruge, Studentski zbor, Gradska i sveučilišna knjižnica, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba Osijek. Izbor studija jedna je od iznimno važnih odluka u životu jer studij zasigurno određuje ne samo profesionalni, već u velikoj mjeri i čovjekov životni put. Svrha redovitog održavanja Smotre Sveučilišta, koja se ove godine u organizaciji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održava 4. i 5. prosinca upoznavanje je maturanata, odnosno budućih studenata, s mogućnostima studiranja u Osijeku.

Budućim studentima informacije će, na tradicionalno kreativnim štandovima, pružiti sve znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a kroz predstavljanje Studentskog centra u Osijeku, Studentskog centra u Slavonskom Brodu, Studentskog zbora i studentskih udruga posjetitelji će se upoznati i s ništa manje važnim informacijama o uvjetima smještaja u Osijeku tijekom studija i studentskom životu. Smotra je iznimna prilika za upoznati se s postignućima u pojedinim znanstvenim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, ali i mogućnostima zapošljavanja u pojedinim strukama i novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke. Još detaljnije informacije bit će dostupne u Vodiču za buduće studente koji će, osim u tiskanom izdanju, do početka održavanja Smotre biti dostupan i na internetskim stranicama Sveučilišta u Osijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.