Hrvatski radio

Radio Osijek

Digitalna Hrvatska-bez papirologije i čekanja u redovima

19.09.2023.

14:22

Autor: HRT Radio Osijek

digitalna Hrvatska

digitalna Hrvatska

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Kako bi građanima približili svakodnevno korištenje digitalnih platformi, u Osijeku je predstavljen projekt „Digitalna Hrvatska” koji provodi niz partnerskih institucija i tvrtki. Cilj je educirati građane o svim mogućnostima implementacije novih tehnologija.

Rješenje svih vaših problema, ističu organizatori, leži u digitalizaciji koja može omogućiti uštedu vremena i poboljšati kvalitetu života, no samo ukoliko znate iskoristiti sve njezine prednosti te tako izbjeći borbu s papirologijom i zahtjevnom birokracijom kao i čekanja u redovima pred šalterima različitih institucija. Ovim projektom građanima predstavljaju najnovije aktualnosti digitalnog doba i nastavak stručnog praćenja digitalnih sfera poput e-bankarstva, financijske pismenosti i digitalnog poslovanja. Jedinstvenu gradsku aplikaciju koja će, na kraju, sadržavati sve usluge koje Grad Osijek, gradski sustav i poduzeća pružaju,najavio  je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. U Hrvatskoj gospodarskoj komori prepoznali su prednosti novih tehnologija te izradili komunikacijsku platformu besplatnu za poslovne subjekte, javne ustanove i građane o čemu j egovorila viša stručna suradnica HGK Ivana Erak. Uz njih, poslušajte i što je o prednostima digitalizacije rekao zamjenik župana Mato Lukić. 


I. Erak, D. Vulin, M. Lukić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.