Hrvatski radio

Radio Osijek

„DIMUPOS” - projekt sigurnosti u prometu

16.01.2021.

13:05

Autor: Vedran Drabek

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

"DIMUPOS” (Djeca i mladi u prometu Osijeka) namijenjen je djeci i mladeži s područja Osijeka s ciljem podizanja razine prometne kulture, znanja i vještina, naglasili su organizatori na današnjem predstavljanju u dvorištu PU osječko-baranjske.

Provodit će se u tri faze: - U prvoj sudjeluju najmlađi, djeca nižih razreda osnovnih škola koja će putem interaktivnih radionica, video materijala, dobiti mogućnost usvajanja vrijednih znanja i osposobljavanja za sigurnije sudjelovanje u prometu. (I. faza promatrač i pješak). Tijekom druge su planirane edukacije za starije osnovnoškolce u području edukacije o pravilnom upravljanju bicikla, dok se u završnoj, trećoj, adolescente priprema za polaganje vozačkog ispita, potvrdila je Jasna Komendanović predsjednica Društva Naša djeca Osijek, ujedno i nositelj projekta.

Uz ostale partnere: Plesni studio SHINE, Udrugu SLAMA, EFFUNDO, Udrugu PARTWISH, Crveni križ, volontere, važnu ulogu nosi i Policijska uprava osječko-baranjska:

 Već određeno vrijeme bilježimo manji broj ozlijeđenih djece biciklista i pješaka u prometu, no nama je cilj i njihovo dodatno smanjivanje. Nastojat ćemo praktični dio projekta realizirati kroz boravak na terenu i na taj način, nadamo se, dodatno unaprijediti znanja sudionika, zaključila je Eleonora Matić iz Odjela prevencije, Policijske uprave osječko-baranjske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.