Hrvatski radio

Radio Osijek

Dio HDSSB-a traži ostavku Dragana Vulina

26.06.2017.

10:43

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvorenim pismom javnosti se obratio Dubravko Kolundžić, član predsjedništva HDSSB-a i predsjednik Županijske organizacije stranke za Brodsko-posavsku županiju. Ističe kako su od 15. siječnja održane tek dvije sjednice Predsjedništva stranke, a posljednja prije čak tri mjeseca.

"Smatram da bi nakon izbornog rezultata, koji je daleko ispod očekivanja trebali analizirati zbog čega je do toga došlo i svatko preuzeti svoj dio odgovornosti. Najveća je odgovornost, dakako, na predsjedniku stranke, a kako se čini, Vama nije na kraj pameti (barem iz elementarne političke pristojnosti) ponuditi svoj mandat na raspolaganje", štro zaključuje Kolundžić.

Podsjetio je kako Vulin u Osječko-baranjskoj županiji i Osijeku ulazi "u neprincipijelne koalicije – na jednoj razini s HDZ-om, na drugoj sa SDP-om!" pa smatra kako HDSSB šalje poruku javnosti kako im je najvažnije domoći se bar mrvica vlasti i "uhljebiti par gladnih (nezasitnih) usta".

Evo i ostalih pojedinosti iz priopćenja Dubravka Kolundžića, koje prenosimo gotovo u cijelosti:

"Naravno da je na rezultat utjecao izlazak Vladimira Šišljagića i grupe njegovih uhljeba iz naše stranke. Kako su prošli vidjelo se još prije izbora kada im se više od dvije trećine te „Snage“ Slavonije razbježalo prema HDZ-u i kojekakvim nezavisnim listama. Mi koji smo ostali uz Vas, ostali smo zbog ciljeva koje je još 2005. godine pred HDSSB stavio utemeljitelj stranke Branimir Glavaš, a koji je, uz to, i Vama, kao mladom čovjeku, dao priliku biti predsjednik jedne nekada respektabilne regionalne stranke.

Nije mi se svidjelo što ste u kampanji neprekidno odmicali Glavaša od HDSSB-a pričama da se on „povukao u mirovinu“. Kao predsjednik HDSSB-a, odmicali ste se i od vlastite stranke naivno vjerujući kako Vi vrijedite više od naše stranke, a što su birači na izborima kaznili. Mnogo je nas, a još više građana na našem području, koji smatraju da Vi nemate snage izboriti se za boljitak Slavonije i Baranje, jer imate kompleks našeg osnivača i da biste bili najsretniji da ga više nema u politici. Onda smo trebali svi ići za Šišljagićem!

Smatram da je najveći problem što naša stranka nije imala niti jednu jasnu poruku pred izbore. Građanima nismo rekli koji su nam ciljevi, mislim na konkretne poteze koje bismo povukli, kako globalno tako i u svakoj pojedinoj sredini, a za to ste odgovorni Vi!

Na žalost, imam dojam da ste se s malom grupom svojih istomišljenika zatvorili u jednu elitističku kastu od ukupno četiri, pet ljudi, a i da sada stranku podređujete vašim osobnim interesima jer ne znate kojim smjerom HDSSB treba ići dalje.

Ako niste u stanju vratiti stranku na ona ishodišta koja su građani u vrijeme osnivanja prepoznali kao svoj interes, bolje da se povučete. I još jednom naglašavam: oduzimati utemeljitelju mjesto koje ima kako u našoj stranci tako i u ukupnoj hrvatskoj politici je pokazatelj Vašeg potpunog nerazumijevanja odnosa na političkoj sceni. 

Naročito je sramno kada ga se odriču oni koje je stvorio, baš kao i Vas, ali i tih par ljudi kojima ste okruženi i besciljno lutate lokalnom političkom scenom. To vaše lutanje narednih godina (ukoliko se nešto odmah ne promjeni), završiti će na samo jedan mogući način, a to je propast i potpuni nestanak HDSSB-a.

Poštujem vašu naobrazbu, vaše poštenje, ali tko Vas uopće poznaje i pita za mišljenje na nacionalnoj razini? Možda jednoga dana postanete relavantan političar, ali do tada će HDSSB do kraja nestati. Mladi ste i to vam je prednost, ali odricanje od naše prošlosti sigurno nije put za uspjeh.  Poseban je problem što Vama i Vašim suradnicima nedostaju ideje kako pomoći istoku Hrvatske da iziđe iz krize koja se na našim prostorima samo produbljuje. O stranačkoj budućnosti i aktivnostima od prvoga se dana ne želite konzultirati s nama koji se na terenu svakodnevno susrećemo s problemima koji muče naše građane. A to je pokazao i rezultat stranke od kada ste joj na čelu", stoji u priopćenju za javnost predsjednika HDSSB-a u Brodsko-posavskoj županiji Dubravka Kolundžića. 

Na kraju Kolundžić poziva Dragana Vulina da "proanalizira svoju odgovornost, podnese ostavku na dužnost predsjednika i sazove novi Izborni sabor HDSSB-a".  

 

 

 

                                                                    

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.