Hrvatski radio

Radio Osijek

Diplome polaznicima tečaja Računovodstvo u malim poduzećima

11.03.2021.

12:14

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Deset polaznika tečaja osposobljavanja za računovodstvo u malim poduzećima završilo je edukaciju na osječkom Pučkom otvorenom učilištu, a diplome im je uručio predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

Ovo osposobljavanje Osječko-baranjska županija podupire kroz projekt poticanja zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba.  Edukacije je od 2004. godine do sada prošlo 995 polaznika, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 3,4 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija putem svog Upravnog odjela za gospodarstvo od 2004. godine provodi različite projekte poticanja zapošljavanja, i to prvenstveno dugotrajno nezaposlenih osoba, koji čine 50 posto nezaposlenih., a edukacije i prekvalifikacije se odnose na deficitarna zanimanja. Ovaj zadnji tečaj za računovođe, za koji je izdvojeno 45 tisuća kuna, provelo je Pučko otvoreno učilište iz Osijeka, a obrađene su teme iz područja računovodstva, knjigovodstva, zakonskih propisa, poslovnih knjiga, inventura, računskih planova, evidentiranja, informatike u računovodstvu i poreza. Rezultati dosadašnjih polaznika je 60% zaposlenih u roku od 6 mjeseci.  

Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom zavodom za zapošljavanje Područnom službom Osijek prošle i ove godine provodi edukacije za 55 polaznika, dugotrajno nezaposlenih osoba. Uz računovodstvo za mala poduzeća, to su programi za voditelje EU projekata, ECDL edukacije i osposobljavanje za obavljanje poslova pomoćnika/pomoćnice u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Uz troškove edukacije, svim polaznicima Županija plaća i prijevoz do učilišta/fakulteta.

 

predsjednik Žup. skupštine Dragan Vulin,ravnatelj Učilišta Marin Seleš, polaznik tečaja Kristijan Stošić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.