Hrvatski radio

Radio Osijek

Divlji konj u dječjem kazalištu

15.03.2022.

17:34

Autor: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

Divlji konju u Dječjem kazalištu u Osijeku

Divlji konju u Dječjem kazalištu u Osijeku

Foto: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

"Što trebam učiniti kako bih bio sretan?", pitanje je na koje pokušava odgovoriti predstava "Divlji konj" Božidara Prosenjaka koja se priprema za premijernu izvedbu u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. 

Redateljica Tamara Kučinović izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare kako je Prosenjakov roman vrlo opsežno djelo o odrastanju. Predstavom će pokušati pokazati djeci kako odrastati znači prihvatiti svoju prošlost, pomiriti se s njom, otpustiti ju i ne dopustiti joj da uništava našu sadašnjost.

Redateljica očekuje kako će brojni sati predanog rada i veliki tim vrijednih glumaca, plesača, balerina, kostimografa, koreografa - postići da predstava postane uspješnica osječkog "malog" kazališta. 

I za glumce je ova premijera veliki događaj, kako kaže glavni glumac Gordan Marijanović, jer dugo nisu nastupali pred punim gledalištem.

Predstava „Divlji konj" bit će izvedena u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u srijedu, 16. ožujka, a početak je u 18 sati. 

Prilog iz Dnevnika Radio Osijeka, Divlji konj

Galerija
Gordan Marijanović, DK Osijek, Foto: Ana Mitar/HRT Radio Osijek
redateljica Tamara Kučinović, Foto: Ana Mitar/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.