Hrvatski radio

Radio Osijek

Dječji vrtić Višnjevac bit će spreman za početak nove pedagoške godine

05.07.2019.

12:54

Autor: Radio Osijek

foto Grad Osijek

foto Grad Osijek

Foto: - / -

Građevinski radovi na dječjem vrtiću u Višnjevcu završeni su na vrijeme, u sljedeća će dva mjeseca svi prostori biti uređeneni, a prostorije opremljene modernom didaktičkom opremom, tako da će početkom nove pedagoške godine u potpunosti spreman za prijem 130 djece.

Predstavnici Grada Osijeka, Dječjih vrtića Osijek i izvođači završnih radova (tvrtka Bonavia d.o.o.) potpisali su ugovore vijedne gotovo milijun kuna (700.000 kuna za nabavku, isporuku i ugradnju namještaja i 200.000 kuna za didaktičku opremu), a zamjenik gradonačelnika Boris Piližota tom je prigodom napomenuo kako će vrtić Višnjevac imati mogućnost primiti i veći broj djece: "Višnjevac konačno, nakon 20 godina, dobija vrtić koji će biti moderan, suvremen i izgrađen u skladu sa svim modernim standardima. Vjerujem kako će zadovoljiti sve potrebe za pohađanjem vrtića djece iz Višnjevca, ali i Josipovca. Osim toga izgradnjom ovoga vrtića podižemo pedagoški standard predškolskoga odgoja i naobrazbe u Osijeku. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako će zaposliti 15 odgojitelja, a očekujemo i da će roditelji biti izuzetno zadovoljni jer će vrtić imat sve sadržaje koji se očekuju od jednog modernog vrtića", rekao je Piližota.

Podsjetimo, dosadašnji radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu vrijedni su gotovo 10 milijuna kuna, a izgradnju je poduprlo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna: "Vrtić se prostire na 1.400 četvornih metara zatvorenog prostora u sklopu kojega je i zeleni atrij usred objekta veličine 120 kvadrata. Vrtić će imati 10 velikih prostorija koje su predviđene za boravak djece (4 jaslički uzrasti i 6 predškolski) sa po 50 četvornih metara površine, sve će imati podno grijanje, a prostor za igru na otvorenom i pregršt drugih sadržaja rasprostranjeni su na 2.000 četvornih metara zelenih površina oko vrtića", istaknula pročelnica Upravnoga odjela za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Ljiljana Belajdžić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj dodala je kako je u vrtić već upisamo 130 djece jasličke i vrtićke dobi s područja Višnjevca i Josipovca, a bit će podijeljeni u 6 skupina. Napomenula je i kako se trenutačno radi na proširenju kapaciteta, te uređenju vrtića Bubamara u Pejačevićevoj ulici: "Ovih dana je raspisan natječaj za izvođenje građevinskih radova u potkrovlju zgrade u Pejačevićevoj i sad je na nama da nađemo izvođača koji to može izvršiti do kraja kolovoza, kako je u natječaju i navedeno. Ukoliko se to i ne dogodi na vrijeme, nastojat ćemo da se prostorije adaptiraju u što je moguće kraćem vremenu kako bi roditelji djece u "Ivančici" imali ipak priliku da se prebace u "Sunčicu", a koji im po prebivalištu i odgovara", rekla je Štambuk Čabaj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.