Hrvatski radio

Radio Osijek

Dječji zbor „Lipe“ otpjevao antikorona pjesmu

23.04.2020.

17:01

Autor: Davor Lončarić

Dječji zbor „Lipe“ otpjevao antikorona pjesmu

Dječji zbor „Lipe“ otpjevao antikorona pjesmu

Foto: - / -

Članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ još od prve polovice ožujka ne održavaju klasične probe i nastupe uživo. Pjevačku kondiciju i atmosferu zajedništva održavaju na druge načine: zadatcima i vježbama koje odrađuju u svojim domovima...

Prema ideji Marijane Matijević, dirigentice Dječjeg zbora HPD-a „Lipa“, male članice i članovi otpjevali su prigodnu autorsku pjesmu „Ostani doma“, za koju je ona napisala i glazbu i tekst. Simpatična, šarmantna i vedra skladba zarazne melodije i refrena govori o aktualnoj situaciji, a posvećena je svima onima koji su se najviše našli na udaru: od liječnika i medicinskih djelatnika preko Stožera civilne zaštite i angažiranih volontera do zaposlenika u različitim djelatnostima, poput trgovaca. U dogovoru s njihovim roditeljima male lipašice i lipaši dijelove ove pjesme otpjevali su i poslali iz svojih domova. Snimke je u jedan glazbeni videouradak spojila dirigentica Marijana Matijević koja je željela na ovaj način pokazati i zadržati zajedništvo među djecom i u situaciji fizičke distance. 

Zbog autentičnosti i što boljeg prikaza cijele situacije audio i videosnimke zadržane su u originalnom obliku, sa svim tehničkim i pjevačkim nesavršenostima, bez naknadnih popravaka i studijskih intervencija, upravo kako bi snimka ostala kao dobar dokument ovoga vremena.

Ona je objavljena na YouTubeu. Naravno, nakon što se steknu uvjeti i stanje normalizira, Dječji zbor HPD-a „Lipa“ ovu će pjesmu snimiti i u studiju.

 

mala-lipa-ostani-doma.jpg

mala-lipa-ostani-doma.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.