Hrvatski radio

Radio Osijek

Djeco dođite u osječku kreativnu kućicu Dokkicu!

09.10.2019.

18:58

Autor: Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Igrom različitih društvenih igara u Dokkici se počeo obilježavati Dječji tjedan. Raznovrsne se radionice održavaju do petka u vremenu od 17 do 20 sati pa predsjednica Dokkice Ines Novak poručuje: "Programi su besplatni, nema prijava i svi ste dobrodošli!".

Ta tradicionalna manifestacija posvećena djeci održava se pod motom "Ljubav djeci prije svega". Predsjednica Dokkice Ines Novak istaknula je kako pokušavaju vratiti djecu onim nekadašnjim vrijednostima - boravku u prirodi, aktivnostima na otvorenom, ali i druženju i zabavu bez tableta, računala i mobitela. "Nije nam to jedini cilj, ali trebamo dobro razmisliti kako djecu udaljiti od ekrana i kroz ova tri dana Dokkica nastoji upravo to. U sve se aktivnosti mogu uključiti i roditelji, a u ovim danima u kojima obilježavamo Dječji tjedan želimo poslati poruku roditeljima, odgajateljima, nastavnicima, učiteljima i svim voditeljima aktivnosti za djecu koliko je važno omogućiti djeci aktivno sudjelovanje, poštivati njihovo mišljenje i dati im mogućnost izražavanja. Samo na takav način možemo onda i reći da smo kvalitetno radili s djecom. Uključena djeca su sretna djeca, kad osjete da svaki njihov doprinos nečemu zapravo i vrijedi, kad vide da ih poštujemo, onda možemo govoriti o jednom lijepom ravnopravnom odnosu u kojem svi dobivamo. Dobivamo zainteresiranu i kreativnu djecu koja su kasnije spremna preuzeti odgovornost i za neke druge uloge u životu".      

Program za četvrtak i petak:

Četvrtak, 10. listopada
17:00 - 18:00 - Zasladi se!
18:00 - 19:00 - Ulovi dobar osjećaj!
19:15 - 20:00 - Dječji Jam Session

Petak, 11. listopada


17:00 - 18:30 - Izradi svoju umjetničku instalaciju!
18:00 - 19:00 - Dječji labos
19:00 - 20:00 - Dvorište dobrih priča

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.