Hrvatski radio

Radio Osijek

DKolektiv nagradio najbolje volontere

05.12.2022.

15:21

Autor: HRT Radio Osijek

volonteri

volonteri

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Osječki Volonterski centar koji djeluje kroz DKolektiv- organizaciju za društveni razvoj, 17. je puta dodijelio nagrade za volonterski angažman pojedinca, primjere dobre prakse i doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju. 

Međunarodni je dan volontera. Proglasila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Osječki Volonterski centar dodijelio je nagrade za volonterski angažman pojedinca Šimi Benešu iz Brodskog ekološkog društva BED, a dobitnica je i Silvia Fabijanić-dugogodišnja volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima. Kao primjer dobre prakse uključivanja volontera izdvojena je Matica umirovljenika općine Čaglin. Osnovna škola Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, požeška Ekonomska škola i Osnovna škola Ladimirevci-Područna škola Ivanovci dobitnici su u kategoriji doprinosa razvoju volontiranja u obrazovanju. Uz dodjelu nagrada, organizirana je i panel rasprava "Mala zajednica-velika snaga:(ne)iskorišteni potencijali volontiranja.  

Međunarodni dan volontera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.