Hrvatski radio

Radio Osijek

Dnevni centar za djecu i mlade u Belom Manastiru

31.01.2023.

15:02

Autor: Radio Osijek

Sve za djecu

Sve za djecu

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Trogodišnji je projekt vrijedan preko milijun i dvjesto tisuća kuna, a provedba je osigurana Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. 

Svi su ciljevi u sklopu trogodišnjeg projekta i provedeni, među kojima poboljšanje životnih uvjeta kroz razvoj i unaprjeđenje socijalnih usluga i sadržaja za djecu i mlade te unaprjeđenje kapaciteta stručnjaka.Izvršna direktorica udruge Projekt građanske demokratske inicijative i voditeljica projekta "Dnevni centar za djecu i mlade" Mirela Alagić istaknula je kako je projektom kroz različite aktivnosti obuhvaćeno 280-ero djece. "Najatraktivnije su nam bile radionice i igraonice s elementima engleskog jezika u koje su bila uključeni djeca i mladi od 3 do 20 i lusur godina". Održano je preko 500 takvih aktivnosti rekla je Alagić i dodala kako je veliko zanimanje bilo i za radionice na poduka, koje su najčešće koristili osnovnoškolci. Izdvojila je i različita predavanja, igraonice, turniri, šetnju pasa, suradnja sa savjetom mladih, sportske aktivnosti javne kampanje i slično. Projekt hvali i belomanastiski gradonačelnik Tomislav Rob: "Ovo je jedan lijep primjer kako funkcioniraju udruge na području grada, a pogotovo je ovo važno jer su sudionici projekta bila djeca. Vidio sam puno fotografija ovih aktivnosti, a jedne od dražih su mi one s gradskih bazena. Lijepa je ovo priča - ovdje su se učili strani jezici, a socijalizacija i druženje također su bili u fokusu." Navedeni projekt formalno završava 6. veljače, no aktivnosti učenja engleskog jezika nastavljaju se i dalje. Princip je društveno poduzetnički, što znači da će roditelji edukaciju sufinancirati s 30 eura na mjesečnoj razini. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.