Hrvatski radio

Radio Osijek

Do kraja lipnja završetak ceste Kamenac - Popovac

20.04.2022.

11:46

Autor: Radio Osijek

Obilazak radova na cesti Kamenac - Popovac

Obilazak radova na cesti Kamenac - Popovac

Foto: OBŽ / -/-

Novu dionicu prometnice između Kamenca i Popovca obišao je danas osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Završetak je radova najavljen za kraj lipnja, a nova će cesta donijeti nove investicije i nove turiste, nadaju se načelnici općina Popovac i Kneževi Vinogradi Zoran Kontak i Vedran Kramarić.

Pri kraju su radovi na izgradnji nove ceste dužine 5 km, vrijednosti 24 milijuna kuna. Radovi na izgradnji prometnice počeli su 18. lipnja 2021., a planirani je završetak do kraja lipnja ove godine, što će biti i prije roka, pojasnio je inženjer gradilišta Tomislav Zorić iz osječke Gravije, izvođača radova. Trenutačno se rade obloge kanala, kopaju se pristupne ceste i uređuje okoliš, a nakon postavljanja signalizacije cesta bi trebala biti gotova do kraja lipnja.

Da je to najvažnija cesta za Općinu Popovac potvrdio je i načelnik Zoran Kontak te istaknuo da je Popovac postalo "protočno" mjesto čime se otvaraju mogućnosti za razvoj.

Načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić naglasio je važnost izgradnje prometnice kao poveznice u gospodarskom i turističkom smislu koja će dovesti nove goste i investitore. Novoizgrađenom cestom Općina je još brže povezana s Mađarskom iz koje u posljednje vrijeme sve češće dolaze investicije. Načelnik Kramarić podsjetio je da se trenutačno u općini provode projekti ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna, a najveće je gradilište etno selo Karanac u kojem se gradi sustav javne odvodnje i rekonstrukciji ulica.

Veliki je značaj ceste Kamenac - Popovac u Baranji, kako u turističkom tako i u gospodarskom smislu, naglasio je župan Ivan Anušić. Podsjetio je da se intenzivno radi na cestovnoj infrastrukturi u Baranji, uskoro se završava dionica Koridora Vc do Belog Manastira, a potom se nastavlja s izgradnjom 5 km do granice s Mađarskom tako da će cesta u punom profilu biti završena do kraja 2023. Traju radovi i na belomanastirskoj obilaznici. Župan Anušić podsjetio je i na ostale investicije u Baranji kao što su radovi na obnovi dvoraca u Tikvešu koji se privode kraju te početak obnove dvorca Eugena Savojskog u Bilju. Osječko-baranjska županija sudjeluje u nizu projekata s baranjskim općinama koje sufinancira, a važne su i potpore u poljoprivredi i turizmu.


Izgradnja ceste Kamenac - Popovac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.