Hrvatski radio

Radio Osijek

Do novca iz E-impulsa sa samo pet dokumenata

26.08.2016.

13:17

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat predstavio je u Osijeku javni poziv za sredstva iz E-impulsa, kreditnog programa namijenjenog mikro i malim poduzećima vrijednog 250 milijuna kuna .

Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a iznosi pojedinačnih potpora male vrijednosti kreću se od 30.000 do 300.000 kuna.
Poziv je namijenjen poticanju investicija u početna ulaganja povezana s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenje kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga. Bespovratne potpore mogu koristiti pravne i fizičke osobe koje se bave ekonomskom djelatnošću, a ubrajaju se u kategoriju mikro ili malih poduzeća.
Poziv za prijavu projektnih otvoren je do 30. rujna ove godine.
Cilj 'E-impulsa' je potaknuti što veći broj mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga koje će primiti bespovratnu potporu u svrhu jačanja konkurentnosti.
Ministar je obećao krajnje pojednostavljenu proceduru za dobivanje potpore. „Ovo je projekt za koji smo osmislili poseban način apliciranja. U sljedećoj godini ovaj natječaj realizirat ćemo, evaluirati i do ugovora dovesti potpuno elektroničkim putem. Set potrebnih dokumenata sveli smo na 5 ključnih: prijava u kojoj opisujete što vam točno treba i četiri potvrde koje prilažete kako bismo identificirali vaše poslovanje dosada“, istaknuo je ministar Horvat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.