Hrvatski radio

Radio Osijek

Do posla samozapošljavanjem uz povoljnu kreditnu liniju

13.02.2019.

15:49

Autor: Neven Knežević

foto:hrt.hr

foto:hrt.hr

Foto: - / -

Kako do posla? Jedan od načina je i samozapošljavanje. Sve više prijavljenih na zavodu za zapošljavanje pokazuje zanimanje za taj način pronalaska posla. O mogućnostima samozapošljavanja zainteresirani su se mogli upoznati i u Osijeku

Glavna zadaća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uključiti je što veći broj osoba na tržište rada. Jedan od načina je i poticanje na samozapošljavanje. Kako bi upoznali zainteresirane koje uvjete moraju ispuniti da bi ostvarili i određene financijske potpore na tom putu, kontinuirano organiziraju i prezentacije. Jedna je održana i u osječkom Poduzetničkom centru, a kroz projekt Europske unije koja kroz svoje fondove program financira u 80 postotnom iznosu. Polaznici su osobe koje su ostale bez posla, po prvi puta traže posao ili već imaju ideju čime bi se bavile poput Gorana koji kaže da je više od 20 godina radio na procjeni automobilskih šteta, a sada bi htio samostalno pokrenuti posao. Nataša Štiglec iz županijskog ureda Zavoda za zapošljavanje u Osijeku sudionicima je pojasnila načine financiranja i koje uvjete kandidati moraju ispunjavati da bi se prijavili na neku od ponuđenih mjera osposobljavanja koje se financiraju iz projekta Europske unije "Inkubator 21. stoljeća". Također su predstavljene i kreditne linije Hrvatske banke za obnovu i razvitak koje financijski prate poduzetnika. Treba istaknuti da sporazumom HBOR-a i Osječko baranjske županije poduzetnici, a prije svih u programu samozapošljavanja, ostvaruju pravo na povoljne kredite kojima je u cijelosti ili gotovo u cijelosti sufinancirana kamata. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.