Hrvatski radio

Radio Osijek

Do sada prikupljeno 30 tisuća potpisa za referendum "67 je previše"

08.05.2019.

14:55

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

Organizatori Inicijative "67 je previše" u Osječko - baranjskoj županiji zadovoljni su brojem prikupljenih potpisa. Kako su istaknuli u koordinaciji do sada ih je prikupljeno gotovo 30 tisuća. Pozivaju građane da ne nesjedaju na vladine dezinformacije

Inicijativi "67 je previše"preostalo je još nekoliko dana kako bi prikupili dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o novom Zakonu o radu koji predviđa rad do 67 godine života. Predstavnici Inicijative u Osječko baranjskoj županiji zadovoljni su dosadašnjim brojem prikupljenih potpisa. Prema riječima Ivice Nikića iz Matice hrvatskih sindikata Inicijativa je u Županiji okupila 10 posto biračkog tijela, dok je glavna kooridnatorica Inicijative Ksenija Bešlić rekla da je prikupljeno blizu 30 tisuća potpisa. Govoreći o takozvanoj vladinoj protureferendumskoj kampanji napomenula je ona "samo plaši narod", te pozvala građane da ne nasjedaju na vladina priopćenja.   

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.