Hrvatski radio

Radio Osijek

Dobre vijesti iz Vukovarsko-srijemske županije

17.04.2020.

11:16

Autor: Davor Lončarić

Kata Krešić, foto: screenshot / DL

Kata Krešić, foto: screenshot / DL

Foto: - / -

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su primile 17 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Opća županijska bolnica Vinkovci ima 4 hospitalizirane osoba, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 36.

U protekla 24 sata testirane su 24 osobe, čime se broj testiranih popeo na 580, u samoizolaciji jei još 387 osoba, a u karanteni četiri osobe, istaknuo je načelnik tog stožera Zdravko Kelić.

Podsjetio je da 19. travnja istječu mjere koje je Nacionalni stožer propisao u borbi protiv koronavirusa te očekuje da će sljedeće mjere biti nešto blaže.
Na razini županije, rekao je među ostalim, na dnevnoj bazi izdaje se između 2000 i 2500 propusnica za izlazak iz mjesta boravišta.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić istaknula je da prosjek dosad testiranih na koronavirus, njih 580, i oboljelih, njih 36, iznosi 6,2 posto te je manji od hrvatskog prosjeka i govori da se na području županije provodi dovoljan broj testiranja.
U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima hospitalizirane su četiri oboljele osobe i njihovo je stanje stabilno. Do sada je iz bolnice otpušteno sedam osoba kao oporavljeni, a smatrat će se izliječeni kada svakome od njih prođe 28 dana od prvih simptoma zaraze, rekla je Krešić i dodala da je prosječna dob oboljelih na području županije 46 godina.
Načelnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Fabijan Kapular podsjetio je da je prije dva tjedna u samoizolaciji bilo 1150 ljudi, a sada ih je 387, što govori da se stanje vezano za epidemiju popravlja.
U samoizolaciji je bilo najviše 30 naših policajaca, a sada samo jedan rekao je Kapular i dodao da je na 17 punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se povremeno mijenjaju policija dosad zatekla 573 osobe bez propusnice.
 Policija je na graničnome prijelazu Bajakovu jučer zabilježila 1171 teretno vozilo koje je ušlo u Hrvatsku ili izašlo iz nje, a pojačana frekvencija teretnog prometa ide u prilog normalizaciji stanja.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galć pozvao je sugrađane da i dalje poštuju propisane mjere te da se ponašaju odgovorno, primjereno aktualnom stanju.

Press konferencija 17. travnja

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-keloc.png, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.