Hrvatski radio

Radio Osijek

Dobre vijesti za ZLO

15.09.2013.

14:20

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedno do zanimljivih azijskih ulaganja uskoro bi moglo doći u Osijek i to sa indonezijskim strateškim partnerima zainteresiranima za Zračnu luku Osijek te osječku riječnu luku i Poslovnu zonu Nemetin.

U pratnji ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka Osijek je posjetio Sumadi Kasuma- vlasnik Global Putra Internetional Grupe-  tvrtke koja se bavi prijevozom i distribucijom roba. 
Složili smo se da Hrvatska može biti sjajan strateški partner zbog svog položaja u jugoistočnoj Europi i time najjeftinijeg puta za protok roba iz Azije prema Europi- kaže osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, ocjenjujući vrlo pozitivnima razgovore s indonezijskim partnerom zainteresiranim  za luke Ploče i Rijeka te osječku Zračnu luku.
Već je potpisan ugovor između Sumadi Kasume i Branka Roglića , vlasnika Orbiko grupe o osnivanju zajedničke kompanije a to bi mogao biti dobar put za svjetliju budućnost osječke zračne luke kao ulaza za indonezijsku i drugu azijsku robu u Hrvatsku i dalje u Europsku uniju te obrnuto- na veliko indonezijsko tržište s 250 milijuna ljudi.
Otvorio se veliki potencijal za strateško partnerstvo s Indonezijom- rekao je ministar Ivan Vrdoljak a na pitanje o rokovima kaže da će u prvom kvartalu 2014. biti raspisan natječaj za ulazak strateškog partnera u  Zračnu luka Osijek.
Ministar Vrdoljak još ne iznosi vrijednost investicije no  potvrđuje da su otvoreni veliki potencijali jer se  vode i dodatni razgovori o ulaganjima u riječnu luku i poslovnu zonu Nemetin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.