Hrvatski radio

Radio Osijek

DOBRO World Cup Osijek 2019 - Svjetski kup u gimnastici

25.04.2019.

13:00

Autor: Željko Kovačević

Šimenc,Piližota,Anušić,Pipunić,Tkalčec (foto Ž. Kovačević)

Šimenc,Piližota,Anušić,Pipunić,Tkalčec (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Jedanaesto, izdanje DOBRO World Cupa održat će se od 22. do 26. svibnja 2019. godine i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja među kojima su i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičari.

Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Anton Kovačević, Ana Đerek i drugi ponovo će nastupiti u dvorani Gradski vrt u koju rado dolazi svjetska gimmnastička elita. Uz sportski dio tu je, i sada već neizostavni, Gastro&Wine&Music Festival FEELGOOD WEEKEND, koji će se od 24. i 25. svibnja održavati u Parku Petra Krešimira IV. I ovogodišnji gimnastičkisi događaj u gradu okupit će predstavnike iz 30 zemalja, a uz stalne pokrovitelje natjecanja, Grad Osijek i Osječko – baranjsku županiju te Žito grupu događaj financijski pomažu i Središnji državni ured za šport te Hrvatska turistička zajednica.

"Osijek i Slavonija i Baranja je ove godine u fokusu turističke zajednice, koja će uskoro u Osijeku imati i značajan turistički skup. Uz to, već je odavno poznato da se sportaši odlično osječaju u Osijeku, što dokazuje i ovo vrhunski pripremljeno natjecanje. Poznato je također kako su i naši sportaši, i njihovi vrhunski rezultati, najbolji promotori Hrvatske u svijetu, a ovaj svjetski kup je spoj svega najboljeg, od organizacije, vrhunskog sporta pa do slike koju ćemo slati u svijet!", rekao je Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške projekte Hrvatske turističke zajednice.

"Ovo je primjer kako bi gospodarstvenici trebali dio prihoda vratiti zajednici. Gospodin Pipunić je u gimnastički centar uložio oko 35 milijuna kuna. Ima, i imat će potporu i županije, i grada, a pozivam i druge da se uključe u nove projekte, jer ovo je dokaz, da kada se udružimo, možemo napraviti vrhunske projekte i u Slavoniji koju brojni doživljavaju u negativnom kontekstu. Vrijeme je da promjenimo tu sliku.", poručio je župan Ivan Anušić.

"Grad je od početka prepoznao želju kluba i glavnog pokrovitelja da u Osijeku napravi nešto posebno. Da smo zajedno uspjeli dokazuje i ovaj prekrasan gimnastički centar i jedanaesto izdanje natjecanja o kojem priča cijeli svijet", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Boris Piližota.

Ovogodišnja sportska i zabavna događanja DOBRO World Cupa stajat će oko 2 milijuna kuna. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.