Hrvatski radio

Radio Osijek

DOBRO World Cup Osijek 2022.

12.05.2022.

14:38

Autor: HRT

Krešimir Šamija, Dubravko Šimenc, Ivan Radić, Mato Lukić

Krešimir Šamija, Dubravko Šimenc, Ivan Radić, Mato Lukić

Foto: Željko Kovačević / HRT

U osječkom Sokolskom domu održan je program predstavljanja ovogodišnjeg 13. izdanja Svjetskoj gimnastičkog kupa koji će se održati u osječkoj Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt od 09. do 12. lipnja.

Nakon kratkog videa i upoznavanja s mladim sportašima, koji su za uzvanike u dvorani izveli nekoliko vježbi, o toj velikom svjetskom sportskom događaju, kako su naglasili sudionici programa, govorili su ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko - baranjske županije Mato Lukić, Dubravko Šimenc iz Hrvatske turističke zajednice, Josip Bičvić član uprave glavnog sponzora Žito grupe i glavni organizator prvenstva Vladimir Mađarević.

Ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija je rekao kako je riječ o jednoj od najznačajnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koja je odlična sinergija javnog i privatnog i za koju je ministarstvo izdvojilo 1,2 milijuna kuna.

"Za slična događanja samo u gradu Zagrebu izdvajamo više sredstava, što pokazuje koliko je ovo natjecanje važno, ne samo za grad i županiju već i za cijelu Hrvatsku.", rekao je Šamija

"Tradicionalno smo sportski grad koji se ponosi najstarijim sportskim društvom u Hrvatskoj, streljačkim društvom, ali i gombalačkim, gimnastičkim društvom, trećim sportskim kolektivom po starosti u našoj zemlji. Više od 1500 djece i odraslih bavi se gimnastikom u Osijeku što samo pokazuje da nije slučajno da grad brendiramo i po gimnastici, odnosno DOBRO World Cupu.", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

Mato Lukić, zamjenik župana Osječko - baranjske županije je rekao kako će županija i dalje podupirati sportske događaje koji su prepoznatljivi i izvan granica Hrvatske. Dubravko Šimenc iz Hrvatske turističke zajednice povukao je paralelu između umaškog teniskog turnira i Svjetskog gimnastičkog kupa rekavši, da su sport i turizam perjanice Hrvatske, a Vladimir Mađarević glavni organizator kupa zahvalio se svima na podršci istaknuvši kako će ovogodišnjem natjecanju prethoditi i prvenstvo hrvatske.

"Bit će to dvotjedni festival gimnastike. Konačno ćemo uz izostanak pandemijskih mjera imati i popratne događaje, moguće i festival hrane i pića, ali zasigurno prepoznatljivo okupljanje za najdužu ljudsku špagu. Ove godine nam se pridružio Dubrovnik, tako da ćemo u 7 gradova istovremeno "mjeriti špagu". Sve će to biti snimano u još jednu lijepu sportsko - turističku razglednicu Hrvatske.", rekao je Mađarević

Mađarević na kupu očekuje između 100 i 150 natjecateljki i natjecatelja iz 30 zemalja koji će kup iskoristiti za pripremu za europsko u kolovozu i svjetsko prvenstvo u listopadu. Mađarević je najavio kako će za Hrvatsku nastupiti Tin srbić, Filip Ude, Robert Seligman i Aurel Benović te djevojke Ana Đerek Tijana Korent i Kristina Cviker, dok će još jedna gimnasičarka biti izabrana nakon kontrolnih natjecanja. I ovogodišnje izdanje DOBRO Word Cupa prenosit će Hrvatska televizija, a doseg mogućih gledatelja je do 600 milijuna širom svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.