Hrvatski radio

Radio Osijek

DOBRO World Cup Osijek 2022.

08.06.2022.

13:31

Autor: HRT

Dobro World cup Osijek 2022.

Dobro World cup Osijek 2022.

Foto: Željko Kovačević / HRT

Oko 140 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 zemalja natjecat će se na ovogodišnjem 13. izdanju Dobro World Cupa

Četverodnevno natjecanje počinje u četvrtak u 15 sati kvalifikacijama na tlu za muškarce, a gledatelji u sportskoj dvorani Gradski vrt, mogu pratiti finalna natjecanja u subotu i nedjelju s početkom u 16 sati. Robert Seligman na konju s hvataljkama nije propustio ni jedan nastup na osječkom kupu.
„Naši gledatelji poznaju gimnastiku i daju bezuvjetnu podršku svim hrvatskim reprezentativcima, ali i drugim natjecateljima, zato se svi rado vraćaju u Osijek”, rekao je Seligman, stručni suradnik Odsjeka za sport grada Osijeka, koji je za prethodno državno prvenstvo i nadolazeći kup odijelo zamijenio trenerkom.
Direktor natjecanja Vladimir Mađarević podsjetio kako je Osijek u svjetskom nizu gradova u kojima se održava ovakvo prvenstvo te da naši natjecatelji  nerijetko pobjeđuju svjetske gimnastičke velesile, poput Sjedinjenih američkih država, Kine i Japana, što očekuje i na ovom natjecanju.
Aurel Benović prošlogodišnji srebrni na tlu u Osijeku raduje se teškom ispitu i ponovnom „okršaju” s uzorom, Izraelcem, Artemom Dolgopyatom, aktualnom olimpijskim pobjednikom.
„Već sam ga pobjeđivao i sad ćemo vidjeti na kojoj sam razini”, rekao je Osječanin Aurel.
Najveća zvijezda natjecanja je srebrni olimpijac Tin Srbić, kojem će natjecanje u Osijeku poslužiti kao pripremno natjecanje za Europsko prvenstvo.
„Zlato? Zašto da ne, iako nisam u vrhunskoj formi. Ići ću pomalo na sigurno u kvalifikacijama, a onda dodati element u finalu, pa ćemo vidjeti. Meni je ove godine važnije europsko od svjetskog prvenstva, tako sam si to zacrtao.”, rekao je Srbić
Uz Tina, Roberta i Aurela u muškoj konkurenciji natjecat će se i Filip Ude, a za žensku hrvatsku reprezentaciju nastupaju Tijana Korent, Tina Zelčić Antea Ercegović i Ana Đerek.

   

Galerija
Aurel Benović i Tin Srbić, Foto: Željko Kovačević/HRT
Ana Đerek, Tina Zelčić, Antea Ercegović, Foto: Željko Kovačević/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.