Hrvatski radio

Radio Osijek

Dobro World cup za vukovarsku gimnastiku

26.04.2019.

14:10

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Gimnastičko društvo Žito Osijek

Foto: Gimnastičko društvo Žito Osijek

Foto: - / -

Predstavnici Organizacijskog odbora Svjetskog kupa u gimnastici Osijek 2019. danas su vukovarskom Gimnastičkom klubu simbolično uručili ček od 10 tisuća kuna. Prošle je godine isti iznos doniran Gimnastičkom klubu Petrinja za saniranje dvorane za treniranje.

"Cilj Hrvatskog gimnastičkog saveza je poticati ravnomjerni razvoj gimnastike na području cijele Republike Hrvatske. Osim naših vrhunskih centara u Nedelišću i Osijeku, a odnedavno i u Zagrebu, imamo veliku želju pomoći razvoju gimnastičkim klubovima iz manjih sredina koji vrijednim radom i trudom približavaju gimnastički sport djeci i mladima. Njihova nastojanja da što veći broje djece upozna i zavoli ovaj predivan sport treba nagraditi i pohvaliti. Ove godine, donacijom u iznosu od 10.000,00 HRK želimo pomoći Gimnastičkom klubu Vukovar i obitelji Stojšić koja iz dana u dan stvara sve veću bazu mladih gimnastičara i gimnastičarki u ovom prekrasnom gradu“, istaknuo je prilikom primopredaje donacije Stevo Tkalčec, predsjednik Saveza. Ček su u ime GK Vukovar preuzeli predstavnici kluba Bosiljka i Đorđe Stojšić, kojima je trajna zadaća privući nove članove.
Vladimir Mađarević, direktor DOBRO World Cupa Osijek, imao je samo riječi hvale za vukovarsku gimnastiku, a iskoristio je priliku da sve Vukovarce pozove u Osijek na 11. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa. "Slavonija i Baranja vole gimnastički sport što dokazujemo radom brojnih klubova u našoj regiji kao i rezultatima koji naši mladi gimnastičari imaju na regionalnim i državnim natjecanjima", rekao je Mađarević.

Galerija
Foto: Gimnastičko društvo Žito Osijek, Foto: -/-
Foto: Gimnastičko društvo Žito Osijek, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.