Hrvatski radio

Radio Osijek

Doc.dr. Grgur Dulić - novi predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Osijek

08.03.2018.

11:57

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: Glas SLavonije - doc.dr.Grgur Dulić

Foto: Glas SLavonije - doc.dr.Grgur Dulić

Foto: - / -

Novi predstojnik Klinike za kirurgiju KBC-a Osijek bit će doc.dr. Grgur Dulić. Tako su glasovanjem odlučili kirurzi Klinike za kirurgiju .

Docent dr. Grgur Dulić dolazi na mjesto dugogodišnjeg predstojnika prof.dr. Gorana Kondže, koji je smijenjen s toga mjesta. Doc.dr. Dulić, voditelj je kardijalne kirurgije koja je prošle godine obilježila deset godina rada. Ondje se godišnje obavi 300 zahvata na srcu.
Znanstveni nazivi Klinike, a samim time i Kliničkog bolničkog centra i dalje nisu upitni jer je zadovoljavajući broj liječnika sa znanstvenim zvanjima. Medicinski fakultet u Osijeku, kojemu je Bolnica znanstvena baza, morao bi konačno početi vrednovati liječnike koji već godinama radeći u bolnici čekaju na stjecanje znanstvenih zvanja profesora i docenta, što su uvjeti stjecanja i zadržavanja pojedinih Klinika ili Zavoda. Često se o tome govori, ali je možda potrebno pojasniti - pojedina zdravstvena ustanova može biti Klinički bolnički centar ako ima barem dvije velike Klinike- za kirurgiju i unutrašnje bolesti. Kako saznajemo, upravo nemogućnost napredovanja u znanstvenim titulama, jedan je od osnovnih razloga odlaska liječnika.
Od novoga se šefa očekuje konsolidiranje Klinke za kirurgiju, svakodnevna mogućnost rada u operacijskim dvoranama za sve Klinke-kardiovaskularnu, torakalnu, plastičnu kirurgiju, dječju, te abdominalnu. Dobro planiranje potreba Klinike, način je pozitivnog poslovanja što u konačnici vrednuje Hrvatski Zavod za zdravstveno osigurane koji drži zdravstvenu blagajnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.