Hrvatski radio

Radio Osijek

Doček zlatne atletičarke

30.07.2022.

17:53

Autor: HRT Radio Osijek

Mia Wild

Mia Wild

Foto: HOO / Press

Atletski klub „Slavonija-Žito“ poziva sve sugrađane na doček svoje zlatne preponašice Mije Wild koji će se održati u ponedjeljak 1. kolovoza 2022. godine ispred prostorija Kluba (sjeverozapadni ulaz stadiona Gradski vrt) s početkom u 19:00 sati.


16-godišnja Wild ovog je tjedna u slovačkoj Banskoj Bistrici osvojila zlato na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u utrci na 100 m prepone, a istodobno je istrčala svoj osobni rekord (13,46). Perspektivna preponašica AK Slavonija Žito ove godine bilježi izvrsne rezultate. Na Europskom prvenstvu za mlađe juniore početkom mjeseca u Jeruzalemu u toj je disciplini osvojila 11. mjesto, Odmah Nakon toga na Juniorskom prvenstvu u Zagrebu istrčala je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo U20, što će se početkom kolovoza održati u kolumbijskom Caliju.


Smatramo da ovaj veliki sportski uspjeh zaslužuje podršku svih sportaša, građana grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i medija te da će Vaša nazočnost uveličati doček koji Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek organizira svojoj sportašici, poručuju iz kluba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.