Hrvatski radio

Radio Osijek

Dodatno unaprijeđena infrastruktura u Eko-industrijskog zoni Nemetin

09.12.2021.

16:34

Autor: Radio Osijek

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković

Foto: HRT / Radio Osijek

Završetkom projekta izgradnje odvodnje oborinskih voda, vrijednog 19 milijuna kuna, kompletirana je izgradnja osnovne komunalne infrastrukture u Eko-industrijskoj zoni Nemetin. Na taj su način zadovoljene potrebe za odvodnjom u ovoj industrijskoj zoni, čime se pridonijelo povećanju mogućnosti za napredak trenutnih korisnika, ali i privlačenju budućih investitora, poručili su iz Grada.

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije Grada Osijeka

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije Grada Osijeka

Foto: HRT / Radio Osijek

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković, tom je prilikom podsjetila na trenutne aktivnosti, kao i na činjenicu kako je prva faza zaključena. „U studenom smo potpisali zadnji ugovor za posljednju parcelu s hrvatsko-njemačkim investitorom. Trenutno smo u procesu objavljivanju javnog poziva i otvaranja druge faze u kojoj ćemo imati u ponudi deset novih parcela od 8.000 do gotovo 45.000 m2. U ovom trenutku imamo 17 investitora na 25 parcela. Njih pet je sagradilo svoje objekte i započelo s radom, a isto očekujemo i od ostalih do polovice iduće godine”, istaknula je Crnković.

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije, pojasnio je detalje nedavno zaključene izgradnje odvodnje oborinskih voda: „Sustav je dužine šest kilometara i služi za ukupno 100 hektara zemljišta cjelokupne industrijske zone. Mnogi se pitaju zašto su potrebni ovako veliki kanali, no riječ je o tome da smo morali ukalkulirati pedesetogodišnji prosjek padalina, odnosno najjaču kišu u tom razdoblju. Cijeli projekt vrijedan je 19 milijuna kuna, od čega je šest financirano fondovima Europske unije, kroz bespovratna sredstva”, istaknuo je Kukić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.