Hrvatski radio

Radio Osijek

16:34 / 09.12.2021.

Autor: Radio Osijek

Dodatno unaprijeđena infrastruktura u Eko-industrijskog zoni Nemetin

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković

Foto: HRT / Radio Osijek

Završetkom projekta izgradnje odvodnje oborinskih voda, vrijednog 19 milijuna kuna, kompletirana je izgradnja osnovne komunalne infrastrukture u Eko-industrijskoj zoni Nemetin. Na taj su način zadovoljene potrebe za odvodnjom u ovoj industrijskoj zoni, čime se pridonijelo povećanju mogućnosti za napredak trenutnih korisnika, ali i privlačenju budućih investitora, poručili su iz Grada.

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije Grada Osijeka

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije Grada Osijeka

Foto: HRT / Radio Osijek

Zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković, tom je prilikom podsjetila na trenutne aktivnosti, kao i na činjenicu kako je prva faza zaključena. „U studenom smo potpisali zadnji ugovor za posljednju parcelu s hrvatsko-njemačkim investitorom. Trenutno smo u procesu objavljivanju javnog poziva i otvaranja druge faze u kojoj ćemo imati u ponudi deset novih parcela od 8.000 do gotovo 45.000 m2. U ovom trenutku imamo 17 investitora na 25 parcela. Njih pet je sagradilo svoje objekte i započelo s radom, a isto očekujemo i od ostalih do polovice iduće godine”, istaknula je Crnković.

Srećko Kukić iz Upravnog odjela za fondove Europske unije, pojasnio je detalje nedavno zaključene izgradnje odvodnje oborinskih voda: „Sustav je dužine šest kilometara i služi za ukupno 100 hektara zemljišta cjelokupne industrijske zone. Mnogi se pitaju zašto su potrebni ovako veliki kanali, no riječ je o tome da smo morali ukalkulirati pedesetogodišnji prosjek padalina, odnosno najjaču kišu u tom razdoblju. Cijeli projekt vrijedan je 19 milijuna kuna, od čega je šest financirano fondovima Europske unije, kroz bespovratna sredstva”, istaknuo je Kukić.