Hrvatski radio

Radio Osijek

"Dođi zlato" - tamburaški hit godine Radio Osijeka

29.12.2020.

15:42

Autor: Radio Osijek /TM, DL

Viktorija Kulišić Đenka

Viktorija Kulišić Đenka

Foto: - / -

Slušatelji Radio Osijeka tijekom prosinca glasovali su za najdražu tamburašku pjesmu u 2020. godini. U Tamburaškoj promenadi i na društvenim mrežama Radio Osijeka uvjerljivo je najveći broj glasova dobila pjesma "Dođi zlato" Viktorije Kulišić Đenke.

Viktorija Kulišić Đenka pjesmu "Dođi zlato" izvela je na ovogodišnjim Zlatnim žicama Slavonije - Aurea festu u Požegi. Autor je glazbe Darko Ergotić, tekst je napisala Jasminka Blašković, a aranžman je djelo Stjepana Rudinskog. 

Pobjednička je pjesma proglašena u današnjem Ritmu Šokadije Radio Osijeka u kojem je Đenka bila gošća Danijele Šandor. 
"Ja sam oduševljena. Toliko mi je bilo puno srce kada mi je Jasminka (autorica teksta) javila da sam u užem izboru.  Otvorila sam vašu web stranicu i vidjela svoju sliku. Mislila sam tko zna kako će biti do kraja, ali evo, sve se dobro posložilo, da sam te muške ostavila iza sebe - i eto im sad! Ja sam u ovu pjesmu jako vjerovala. Danas je takva situacija da se žene uopće ne uzimaju u tamburaške sastave. Uvijek će uzimati muškog solista, bez obzira što taj čovjek možda ne pjeva dobro ili se, ne znam, ne ponaša dobro. Ispada da je tamburaška glazba strogo rezervirana za muškarce. A sad se vidi da jedna žena može iza sebe ostaviti puno muškaraca", s dozom kritike izjavila je Viktorija Kulišić. "Nema ljepšega nego na kraju toliko teške godine dobiti ovakvo priznanje koje stiže od slušatelja", kaže Đenka: "Meni je Bog dragi dao da godinu zapečatim s onim što najviše volim, a to je moja pjesma. A ova, "Dođi zlato", posebno mi je draga. Hvala svima koji su glasovali i samo još, daj Bože zdravlja."

Poslušajte i dobitnicu posebnog priznanja Radio Osijeka Viktoriju Kulišić Đenku i njezino gostovanje u Ritmu Šokadije. 

Đenka - tamburaški hit godine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 h

FEBIRE

FEBIRE